Fiffiga farmor

När jag var liten så spenderade jag mycket tid hemma hos min fina farmor. Vi var bästisar! Hon var (är) världens snällaste människa och göra inte fluga illa. Så när jag var hemma hos henne när jag var liten, kanske i 3-4 års åldern,  sov jag ofta över hos henne och då blev det ofta lite krångel med tandborstningen. Och farmor, som aaaaldrig höjt rösten mot mig, kliade sig i huvudet och försökte klura ut hur hon kunde få mig att borsta tänderna utan nå tjaffs. 

Så en dag när mamma och jag var på besök hos henne så frågade farmor hur det gick med tandborstningen, om jag var en duktig tjej. Mamma svarade att jag var lika besvärlig som alltid. Och vet ni vad tanten gör?! 
Hon sätter sig på huk framför, tittar på mig med sina fina, snälla farmor ögon och säger "man måste borsta tänderna annars kommer tandtrollen och äter på dina tänder". Sen tog hon ut en rad med 3-4 st löständer och höll upp framför mig. Min käke föll i golvet! 
Jag tyckte så synd om min farmor, att tandtrollen snott hennes tänder.. 

Men den klipska tanten fick sin vilja igenom, det blev inge tjaffs om tandbortsningen efter det. 
Har fått in en väldigt bra tandvårdsrutin numera!
Varje kvällen blire tandtråd och munskölj efter tandborstningen, och på morgonen slänger jag i mig en flourtablett. Det håller mina tandtroll borta. 

Livet | | Kommentera |

THE Barnvagn

När en kvinna mår dåligt, vad gör hon då?
När en kvinna är orolig, vad behöver hon göra då? 
När en kvinna känner sig sådär som om nånting saknas, vad ska mannen tillgodose henne med då?

Jo, SHOPPIIIIING!!!
Jag har just klickat hem den fiiiinaste barnvagnen ever. Det är Barnvagnen med stort B! Har haft ögonen på begie eller grå då svart känns lite tråkigt, så det blev en riktigt fräsch gråspräcklig färg. Och den har fan allt. Inge dyr heller. Loving it! Uppmanar alla barnvagnsjägare (som inte är märkestokiga) att kolla in babylandia.se. Nya fräscha barnvagnar för 3000-6000kr, som de begagnade på Blocket ligger på. Men här får du välja och vraka själv bland nya barnvagnar för den summan :)

Nu vet inte jag vad man brukar få med men vi fick med skötväska, bilbarnstol plus adapter, fotpåse m.m. Sen la vi till en extraslant för myggnät, regnskydd och isofix fästen.
Snart är våran saab värsta baby rollern ;)

Preggo, Shoppat | | En kommentar |

Stackars kollegor

Det är svårt att njuta av sin graviditet när man är en hypokondriker. Förra veckan, innan ultraljudet, nojjade jag om barnet levde. Jag hade ju inte känt nån supertydlig aktivitet, vilket inte va så konstigt eftersom moderkakan ligger framför barnet som en slagpåse.

Denna vecka terrar jag mina kollegor med frågan om min mage har krympt :P Tycker liksom inte att jag är lika stor längre... Eller så kanske den har stannat i växten och jag har blivit "tjockisblind". 
Jag kommer (förhoppningvis) få ångra detta sen men just nu vill jag inget annat än och känna aktivitet i magen 24/7. Lugna mina nerver. Nåväl, jag är ju bara i v.19 (från idag), mycket hinner hända. Och det är långt tills 10 aug, då det är min sista arbetsdag ;)


Bjuds på riktigt gofika på jobbet idag!
Mitt craving har inte varit såhär tyst på läääänge :)
Jobbet | | Kommentera |
Upp