All I want for xmas

Förra året så bestämde vi i våra familjer att vi bara skulle köpa julklappar till barnen. Vi vuxna skulle ha en julklappslek istället, det var jätte kul och lyckat! Så det ska vi göra om i år.
Vi har inte gått loss och köpt massa julklappar till B & G för de kommer ändå få så mycket av andra och det är så onödigt att köpa bara för att man "måste", är ju inte det julen handlar om. Så av oss får det julklappskalender och några andra småsaker, om vi inte ramlar över nåt som vi vet att de skulle bli jätte glada över.

Även om julen inte handlar om julklappar så kliar det i fingrarna om att få köpa till vissa. Det är ju KUL att ge! Kul att slå in och kul att pricka rätt på att ge "rätt" sak till rätt person. Iofs kan man göra det årets alla andra dagar, men ni förstår vad jag menar...
Om jag skulle vara en sån person för någon så vill jag att hen ska veta att jag önskar mig ingenting i år. Helt ärligt så har jag allt jag behöver. Vi har den turen som kan köpa det vi vill ha när vi vill ha det. Jag önskar att alla hade den turen. Så om nån verkligen vill köpa en julklapp till mig så önskar jag mig antingen ett matpaket eller sovpaket hos Rädda Barnen. Det skulle göra mig riktigt glad!
Jag kan titta på mina pojkar ibland och bli så ledsen över att alla inte har de så bra som dom: två kärleksfulla föräldrar som gör allt för dom, tak över huvudet, kläder på kroppen, mat på bordet och en säng att sova i. Alla barn borde (SKA!) ha det så. Kan inte komma på en bättre julklapp.

Livet | | Kommentera |

Vaket

Andra dagen i rad nu där B inte sovit nån middag. Skit bra start när han (igår) sov 20-08:40! Förut när han fått sova middag en timma har han alltid vaknat vid 6-tiden på morgonen. Och det har blivit gnälligt då, gnälligt när han ska sova på dagen och varit för pigg vid läggdags. Men idag flöt allt på riktigt bra. Inga sur miner när han vaknade, inget avbryt mitt på dan (inte behöva planer runt det heller!) och nu verkar han lagom trött. Så snart är det läggdags.

Idag fick jag va hemma från jobbet då V är sjuk. Inte lätt att ta hand om två livliga pojkar då. Istället var jag hemma och tog pojkarna till grannen Marie och hennes småtjejer Alina & Enya. Var ju studiedag för våra stora barn idag så nåt måste ju hända.
Det blev massa lek där, hoppa i sängen (som man inte får hemma), åt pannkakslunch, badade och hoppade mera i sängen. Eller säng och säng, en tjockmadrass på golvet var det. Potato, potatå!

G's andning låter redan bättre och då fick han första nya medicineringen igår kväll innan läggdags. Sen sov han 9-06:40 med ett vak för käk vid 3. Så det blev en sovmorgon idag, allt efter 06:30 räknas som sovmorgon hos oss.

Haha Marie fick in en så skön bild på G 😂

Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Barnakuten igen...

Idag var V till familjeläkaren med G, under helgen har hans förkylning eskalerat till riktig slemhosta så hoppades på att få hostmedicin. Istället blev det en tripp till akuten. V kom till mig på jobbet och sa att G måste in, så jag tackade för mig och åkte. V fick va hemma med B, vi visste ju inte om G skulle bli inskriven igen.
På förundersökningen såg allt bra ut. Han syresätte sig bra, vägde 10.080kg och även fast han rosslade högt så var han pigg och pratglad. Han fick inhaleras några vändor och läkarna lyssnade på hur bra medicinerna tog. Tror vi var där 4-5 tim. Inte vårt rekord men segt! Särskilt när vi var där ca kl.16-20 och G brukar lägga sig för natten vid 18:30. Istället blev det en powernap då och sen en inhalering, åka till närmsta apotek och hämta ut nya medicinen och sen hem.

Läkaren konstaterade att G har förkylningsastma. Detta var tredje besöket där andningen var så pass illa, och har man tre såna besök inom ett år där förkylningen är så jobbig så klassas det som förkylningsastma. Så nu har G två mediciner att ta när han insjuknar, och de ska förhoppningsvis göra så han kan få vara frisk mer än nån vecka bara. Stackarn har varit mer förkyld än frisk i sitt snart åtta månaders långa liv... Hemskt.. Men jag "tröstar" mig i att han inte vet annat. Han har ju i stort sätt varit förkyld hela sitt liv så han tror nog att det är såhär det ska va. Jätte sorgligt för oss som vet annat, men han är ju så glad så han störs nog inte som vi skulle göra. Hoppas jag...

Läkaren glömde sin lyssnar-mojäng precis framför mig... kunde inte låta bli att prova dom och provlyssna på G's andning då. Lät mycket högre än vad jag trodde det skulle göra!

Gabriel, Livet | | Kommentera |
Upp