Våra jular

Måndagen den 21 hade vi årets första julafton med pojkarnas farfar. Vanligtvis brukar vi vara typ 17 pers på farfar-julen men så kunde det ju tyvärr inte bli i år. 
Vi åt tomtegröt och skinkmacka till middag, jag kan inte få nog av skinkmacka. Sen fick barnen sina julklappar, G fick ett stort paket och jag har aldrig sett han så lyrisk! Bokstavligen slet upp julpapperet och glädjetjöt, och sen hoppade han ner i lådan med den stora t-rexen som låg där i. B fick en  ny innebandy klubba och skyddsglasögon, jag älskar alla typer av skydd till mina pojkar. De enda jag tycker de saknar nu är bubbelplast.
Max fick en julklapp av oss, han älskar att leka tittut så vi hade köpt en mjuk elefant som leker tittut med sina stora ögon. Den blev en hit fastän lillplutten va supertrött. 
(null)
(null)
(null) (null)

På julaftonens morgon hade nissen varit i farten och lämnat stora julklappar som inte fick plats i deras julstrumpor, så han norpade julstrumporna och la dit de stora klapparna. Märks det att pojkarna har fått sin pappas sportintresse?
(null)
(null)
Älskar Bs min 😂

Pojkarna fick öppna våra julklappar hemma, sen åt vi frukost och gjorde oss i ordning för julfiranden.  (null)
(null)

Sen åkte vi till min faster för en liten för-mini-jul med min kusin Fredda och hans härliga tjej Emma. Tomten kom oxå men vågade inte komma in pga dumma Corona, men vi hade det bra ändå. Pojkarna fick fina julklappar och de var med när vi vuxna körde julspelet.
(null)
(null)

Till Kalle & hans vänner så åkte vi till pojkarnas farmor, till skillnad från att vara ca 20pers så var vi åtta stycken. Så skönt! En lugn julafton. 
Efter Kalle hjälpte B & G åt att dela ut julklapparna, så vi sen kunde få äta i lugn & ro. G öppnade julklapparna allteftersom han fick dom medan B sparade sina på hög och väntade tills han hade fått alla. 
Lilla Max hade fått sin första förkyldning dagen till ära men kämpade på så fint. Pojkarna är så goa med honom, vill hjälpa till med allt. 
Till middagen bestämde vi oss för att dra på oss myskläder så pojkarna slet av sig sin fluga och skjorta och satte på sig sina pyjamaser istället. Mycket skönt! Hoppas jag på att bli en tradition, mycket skönare för magen att äta i mysdress än tighta strumpbyxor.
(null)
(null)

Vi avslutade med julklappsleken där även pojkarna joinade med varsin julklapp. Leken blev så mycket roligare med dom med, vi skrattade så vi fick ont i magen. Så härlig julafton trots skit-Corona. Pojkarna kom i säng vid 22 utan protester, väldigt nöjda över dagen. 
(null)

3