Stora stunder

Min älskade lilla G. Förlåt för att du inte får lika många blogginlägg som storebror, men tro inte att dina framsteg och stunder inte uppmärksammas för det 💚


B var absolut en glad kille när han var i din ålder, men du slår han i råger med att vara en glad liten kille! Alltid glad och du är inte ett dugg blyg. Kommer aldrig glömma när vi var på Sagostigen och du gick fram till två helt okända kvinnor, sa ditt glada och skrikfulla "HEEJ!" och sen gick fram och kramade om dom. Så mysig! 
Sen har du ju några favvisar på gården oxå. Pappa Csaszar sträcker du heller armarna åt än oss och mamma Wilhelmsson får alltid smaskiga pussar när du ser henne. Att kalla dig för Gosas är SÅ rätt. 

Men du är inte rädd för att visa när nåt är fel, och du är inte rädd för att testa mamma och pappas gränser. Envisare än en åsna när du väl bestämt dig för något. Jag tycker så synd om B när du riktat in dig på det han  leker med, man kan få plocka bort dig triljarder gånger om man inte lyckas distrahera dig med nåt annat. Samma sak när du bestämt dig för att dra i lådor eller kolla hur långt toapappret sträcker sig, har du en idé så släpper du den inte i första taget. Eller särskilt lugnt. Det är inte utan anledning din Hamor kallar dig för "ligisten" ibland ;)

Så humör har du när du sätter den sidan till, men i grunden är du vår Gosas. 

Sen en tid så härmar du ALLT. Allt vi gör eller säger. Även tonlägen vilket är väldigt roligt. Man hör inte orden du säger men man hör hur det är meningen att orden ska ska gå i din "melodi". Slängpussar, vinka och tittut är nåt du gillar mycket. Att vara still gillar du däremot inte alls. Det är inte en lugn stund när du är vaken så när du sover efter lunch passar ofta hela familjen på att vila. 

Ikväll är ditt andra försök med att börja sova i juniorsäng. Förra gången ramlade du ur sängen efter en timmas sömn och lyckades missa världen största kudde som jag lagt ut utifall att.... Men nu ligger det täcken där istället. Och du har redan visat att du kan klättra ur sängen och hitta ut ur rummet, det var det första du gjorde nu ikväll. Med vällingsflaskan kvar i högsta hugg. När du väl la dig ned så dröjde det iaf inte länge förrän du sov. Håller tummarna för att det går bättre denna gång 💚

Gabriel, Livet | | Kommentera |

Kolmården

Fredag-lördag var på Kolmården och övernattade på Vildmarkshotellet med två av våra grannfamiljer. Första gången på hotell med våra små pojkar! 

Vi var sex vuxna och sex barn så det var många viljor, mycket gå men också väldigt roligt! Vi vill lätta göra om det nästa år och även då ta en två dagars, för det är omöjligt att hinna med att se alla djuren, lite olika shower (vi såg tex delfinshowen två gånger för alla tyckte den va så bra), åka karuseller, äta mat och se Bamses Värld på en och samma dag. Nu var vi förvisso totalt tolv pers så då tar allt lite extra tid men vi fyllde upp våra dagar väldigt bra, är ju inte så att man skulle få nån "dötid" där när man hunnit sett allt. Så för familjer rekommenderar jag två dagars! 
Här är några bilder från våra dagar:


Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Gårdsgrillning

Förra året tog vi och våra grannar ut våra grillar och utemöbler på gården och hade en grillkväll tillsammans. Vi har pratat om den kvällen många gånger sen dess så i år tog jag tag i saken och styrde ihop en till sån kväll. Så i torsdags åkte grillarna och utemöblerna fram, och eftersom jag styrde ihop allt så ordnade jag såklart lite lekar oxå! Dock så drog grillningen och maten ut på tiden så barnen hann gå och lägga sig innan vi drog igång lekarna (som jag hade barnanpassat), men det gick mycket smidigare utan barn. 


Tipspromenad med frågor om oss grannar, en station där man skulle rita sin familj, en station där man skulle nominera en granne man tycker lite extra om och en station där varje grannfamilj fått skrivit en rolig barnhistoria/händelse och de andra skulle gissa vems det var. Väldigt uppskattat!
Grannarna var så goa så jag vann "gårdens granne", men som lekledare tyckte jag att tvåan skulle få priset. Och då var både Viktor och pappa Csaszar på tronpallen så de fick en utslagningslek som pappa Csaszar vann.
Resten av kvällen blev surr och (jämfört med förra året) en tidig läggning för tre av familjerna skulle upp tidigt och åka till Kolmården dagen efter :)

Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |
Upp