Mysdag mitt i veckan

Planen var att V skulle vara hemma med pojkarna idag eftersom förskolan var stängd, men han blev sjuk så jag fick vab’a i sista sekund istället. Inte mig emot egentligen,  att få en ledig dag med pojkarna mitt i veckan va helt fantastiskt. 

G väckte mig vid kl.6. Jag hade vågat hoppats på en sovmorgon för jag har fått väcka han framåt sju tidigare, men han kände väl på sig att en ledig dag med sin mamma väntade... 
Pojkarna ville ha gröt till frukost, sin mammas gröt. När jag gör gröt till mig själv bara så micrar jag den men när de vill ha kokar jag i kastrull. Så har jag i drygt 1 dl äggvita så den blir lite krämigare. Det blev äppelmos till gröten, jag tog kiwi också och pojkarna tog banan. G testade kiwi men det var ingen hit.
Önskar vi kunde ha såna mysiga frukoststunder varje morgon, men det hinns inte. Jag hinner inte ens äta min älskade gröt över huvudtaget. Men pojkarna får det på fsk iaf, mammas pojkar som älskar gröt.
(null)
(null)
(null)

Efteråt klädde vi på oss och tog cyklarna till mormor med lite broccolisoppa. Hon opererades för ett tag sen och har fått svårt att äta efteråt, men soppan slank ner. Det första hon kunnat ätit på hela veckan sa hon, var ju kul att höra. Hjälpte henne fixa disken också innan vi cyklade vidare och lät henne vila.

Öppna förskolan hade samlats på Murgrönans lekpark, eller lekparken med den blå borgen som de flesta säger. Det var jätte mycket barn där när vi kom. G sprang rakt in och började leka, inga konstigheter tyckte han. B däremot tyckte vi skulle cykla till en annan lekpark för att det var för mycket barn där😂 men jag lät han va en stund och tillslut så parkerade han cykeln och sprang fram till gungorna. 
Pojkarna busade på ordentligt, var så kul att se. Mina älskade busfrön. De båda debuterade i att åka linbanan också, så roligt! G åkte bara en gång lyckligtvis, jag fick springa efter för han såg inte ut att hålla i sig så bra. Och det var tur för när "krocken" på slutet kom så tappade han greppet och föll av, men jag fångade honom. 

(null)
(null)
(null)

Efter 2tim blev vi hungriga och cyklade hem och åt en av Bs favoriter, korv med bröd. Barnsligt gott! V smög ner och gjorde oss lunchsällis innan han la sig igen.
Sen lekte pojkarna på baksidan medan jag städade bort sommaren och gjorde altanen i ordning för hösten. På framsidan hjälpte G mig vattna blommorna och sen fick de cykla runt på gården. 

(null)
(null)

Tanken var att vi skulle möta Sara i en lekpark och busa men G tvädäckade på soffan och mitt bäcken värkte som tusen av altanröjningen, så vi bokade om. 
Istället blev det soffmys då varje rörelse gjorde ont i bäckenet. Vi tittade på Baby Bossen, åt middag som blev fisk & potatis och lite grönt bl.a. morotsstavar som pojkarna älskar. Baddags för pojkarna efteråt innan det blev godnatt. 

Förutom bäckenvärken så har det varit en dag helt i min smak. Få umgås med mina glädjepiller, hitta på ett litet dagsäventyr och dona lite i hemmet. Va bara min bättre halva som saknades ♥️

Benjamin, Gabriel, Livet | | En kommentar |

Fast anställd

På ett indirekt vis idag fick jag besked om att jag nu är fast anställd. Sån lättnad! Dels för att jag alltid har en oro i kroppen under provanställningstiden, jag blir paranoid och tror att minsta grej kommer ge mig sparken. Att sparka en fast anställd är ju inte lika lätt. 
Sen är det ju en väldig lättnad med att äntligen ha en fast heltidsinkomst. Känns som att det fan var på tiden. Med en bra lön (med tanke på att jag inte studerat) som faktiskt går att leva på, inte bara överleva. 

En annan bra grej är att jag kan cykla till jobbet. Har gjort det varje dag sen efter semestern, bortsett när det spöregnat så har V skjutsat mig. 
Har dessutom fått låna min svärmors el-cykel så det tar mig ca tio minuter att komma fram, med min vanliga cykel var det drygt dubbla den färdtiden. 
Eftersom jobbet ligger relativt nära hemmet så har vi preppat så att vi inte ska behöva två bilar. Jag tycker det känns oerhört onödigt med egen bil för en biltur till jobbet på fem minuter, då kan man lika gärna cykla och spara in dom pengarna till annat. Så istället för att köpa en bil har vi köpt en cykelvagn så jag kan lämna pojkarna på fsk på vägen till jobbet (V hämtar), och ihelgen köpte vi en ordentligt allväders jacka från Helly Hansen. En jätte fin "smutsvit". Den fick kosta lite med tanke på att en bil hade varit sjukt mycket dyrare. Och så har V köpt en hjälm till mig. En svart racer hjälm. Fyfan så töntig jag känner mig i den. Helt fruktansvärt! Men man är mer rädd om sig själv när man blivit förälder... så ska man väl vara sån där bra förebild också som inte har dubbelmoral och tvingar på barnen hjälm men vägrar själv...
Livet | | En kommentar |

Chasing life

Dagen jag slutade existera och började leva var när ni kom. Mina underbara älsklingar. Vad vore ett liv utan er kärlek...
(null)

(null)

Benjamin, Gabriel, Livet | | En kommentar |
Upp