Pinterestberoende

Om man saknar inspo till nånting, till vad som helst. Eller om man inte ens visste att man behövde inspo till nåt - så kollar man på Pinterest! Det är det bästa inspostället nånsin. Man kan söka på vad som helst och bara drunkna i insipiration. 

Man kan ha olika s.k. anslagstavlor för att spara ner sina inspobilder, det är ungefär som mappar. Jag har säkert en 8-10 st, och när jag har nåt projekt så blir det en till.  Som nu när jag gjort om i hallen så var det dessa som bilder jag fastnade för och fick inspiration:
(null)

Den anslagstavlan heter Hall. Jag har även Badrum, Inredning och lite andra i den riktningen. 
B fyller år snart och då kommer vi ha maskerad på barnkalaset. Både B & G tycker mycket om att klä ut sig, titt som tätt har de på sig Hulken och Spiderman dräkten. Så temat hemma blir superhjältar. Har så klart en anslagstavla till det.
(null)

Har några andra övriga som heter Förvaring där det är myclet ikea hacks, Mat för barn där det är lite roliga tallriksupplägg, Halloween, Jul, roliga Presentinslagningar och Pyssel för barn. Kolla denna, bilden uppe till höger är tomma äggskal som man fyller med färg så får barnen kasta ägg-färgsbomberna på ett vit papper/lakan och göra ett härligt konstverk. Så kul! 
(null)

Livet | | 3 kommentarer |

Organiseringsjunkie

Idag är andra dagen jag vab’ar G. V var sjuk hela förra veckan så han behövde få jobba. G ä har fått en envis feber, han är feberfri på morgonen men under dagen får han kring 38-38.5. Så har han haft nåt skit i munnen så han inte vill äta och kan inte dricka vad som helst. Min stackars lilla älskling. 

Han har mest tagit det lugnt, jag har inte haft samma lugn och ro i kroppen. Igår gjorde jag om i hallen och tvättade massor. Vi tog ett duschbad, och när V kom hem åkte jag på en föreläsning om tips på hur man kan bli en bättre förälder. Det var ingen rocketscience såklart men tog upp några bra saker tycker jag. 

Idag har jag haft eld i baken. V ringde och bad mig kolla om vi hade valnötter hemma, när jag kollade upp det så slutade det med att jag rensade skafferiet. Sorterade upp pojkarnas pyssel medan G ritade. Vid mellis sortade jag kylen. Fixade med tvätt i typ 45min. Åt finlunch med V och grannen Christian. Omorganiserade förrådet för vintern, behövde ändå städa ur sommargarderoberna och få in höstgarderoben. Gjorde såklart det också. Grabbarna hjälpte och bar ut en bokhylla i förrådet så jag kunde snygga till lite mer.

Nu vill jag inte lyfta ett finger till. Kroppen är helt slut. Längtar till jobbet så man får ta det lite lugnt.  (null)
Är man sjuk får man äta glass 💚
Livet | | En kommentar |

Hemmafix

En av två saker jag tycker är tråkigt med att bo där vi gör är att det inte är en bostadsrätt. För jag vill äga, ha en sån investering och trygghet. Den dagen vi köper vill jag dessutom bara ha en våning och inte två. 
Men jag vill absolut inte flytta här ifrån, vi trivs enormt mycket och kan investera i annat och detta område är en trygghet. Inte en ekonomisk trygghet i att äga men i området och omgivningen, våra kära gränner. Det är trygghet

Det andra tråkiga är att husen byggdes 1985 och är gamla och omoderna. Det är bruna fula fönsterramar, tråkiga golvmattor i sovrummen som jag tycker drar ner hela rummen osv. Mycket saker är såklart gjort sen 1985 men det känns ändå gammalt. Fördelen med det är att vi bor oförskämt billigt för denna yta. Det pratas om en totalrenovering vilket känns bra, men då blir hyran högre såklart. För- och nackdelar med allt. 

Jag är sån som mår bra av att ha projekt, något att dyka ner i som ger snabba resultat. För tålamod har jag inte. Och projekten som ger snabbast resultat är när jag fixar hemma. V suckar alltid åt mig när jag sätter igång, han tycker jag gör nåt jämt. 
Ett pågående projekt just nu är hallen. Den känns jämt rörig vilket är förståligt när man har två små barn, men då får man anpassa sig till det. Förut fick vi en fin heltäckningsmatta i hallen av min fasters Bosse, den samlar mycket skit så det inte dras in i hemmet. Älskar den! 
Pojkarna har också en egen klädhängare i deras höjd för att hänga av sig själva, och på elementet har de varsina små cykelkorgar för vantar, mössor och dylikt. 
Det som håller på att förändras är hatthyllan och skohyllan. Båda två är stora och klumpiga, bara dom två gör att det känns rörigt. Så dom ska väck nu. 
(null) (null)
Minns när jag la ut dessa bilder sommaren 2016. De är så fina. Men nu vill jag ha nåt mindre. 

Så igår var V en sväng till ikea medan jag var hemma och vab’ade G. En ny skohylla och spegel är inhandlad. Nu ska vi bara hitta en klädhängare och några knoppar. Är redan stor skillnad, men ni får se hela slut resultatet sen när det är klart.


I hemmet, Livet, Projekt & pyssel | | Kommentera |
Upp