Ja Dagen

För några månader sen såg pojkarna & jag familjefilmen Ja Dagen, och sen dess har de såklart tjatat hål i huvudet på mig om att få ha en egen Ja Dag. 
Men man måste göra sig förtjänt av Ja Dagen, det säger dom i filmen oxå. Andra regler är oxå begränsad resetid (barnen förstår ju inte att de tex tar 4-5 tim att åka till Liseberg). En budget sätts så pengaspannet begränsas, vet inte om den regeln är med i filmen men vi valde den regeln iaf. Och så får inget avse framtiden, tex att skaffa ett husdjur eller åka på en utomlandsresa.

De första B frågade mig när vi gick upp var vad hans budget var, han är en ekonomisk liten man och vill planera. 
Vi åt frukost sen bar det av till Turbo. Eller "Burr" som G först sa att det hette 😂 
(null)
(null)
(null)

Sen ville de hem för köpa nå pass till ett spel, det hade dom fortfarande pengar kvar till. Och så fick jag åka iväg och köpa varsin kickbike till dom för de såg de några kompisar ha, och vi ska ändå iväg på camping nästa vecka med andra barn som har kickbikes så det var ingen dum idé. Brassade iväg och slutade med att jag köpte med mig lunch hem också, de ville ha kebabtallrik. 

Vid fem tiden kom lilla Max och skulle sova hos oss för första gången. Jag hade sett fram emot det! Han satt på min höft och gav sina föräldrar en slängpuss när de gick, sen pekade han på köket och sa mat
(null)
(null)

Efter maten fick han bada och då ville G göra han sällskap. Vatten i hela badrummet blev det tillslut men de hade kul. 
När vi alla sen satt och varvade ner innan nattning för Max så fick B ont i magen och sprang till toaletten för att kräkas. Fa-an. 
Max mormor hämtade honom direkt. Efter ca två timmar kräktes G oxå. Ingen aning vart det kommer ifrån. Äta kebab under rötmånad eller om de är allergiska mot Ja Dagen? Hur som så kommer de inte bli mycket sömn i natt...

1