Två tänder på en vecka

I torsdags ringde Bs fröken mig och var lite smått hysteriskt. Han hade slagit i munnen så en av hans mjölktänder flög ut, och det hade blödigt en hel del så de var lite nervösa. Till saken hör att Bs båda mjölk-framtänder har varit jätte lösa, och bakom ena har vuxentanden halvt kommit fram och det var såklart den mjölktanden som flugit iväg (har fortfarande inte hittats), så jag blev mest nervös över om hans vuxentand fått en smäll. En av Bs kompisar har råkat ut för det och de nya tänderna som vuxit ut efter smällen har varit gulare. 
Kom till skolan, B var jätte nöjd att tanden äntligen hade lossnat då den hade stått rakt ut och så han inte hade tre framtänder längre.   Skolan gjorde en anmälan till nå tillbud och jag ringde tandläkaren så B ska dit imorn. 

Nu under middagen, mina sjuklingspojkar ville ha korv med bröd och rostad lök, så lossnade Bs andra mjölk-framtand. De riktigt hördes när han råkade bita på den, det där var inte rostad lök som lät sa jag. Och en överlycklig B tog fram sin tappade tand och la den i ett glas med vatten. 
Nu är han pepp på hur många kronor tandfen kommer ge. Den förra tanden försvann ju så då blev det inget, istället åkte V & B till affären som plåster på såren. Och gången innan hade vi inga mynt så då la V dit en hundring 😂 Så tandfen har lite press på sig nu... 
(null)