Chillalalalala

Jag brukar inte klara av att ha en hel dag när jag inte gör nåt. Jag vill gärna ha ett "kvitto" av dagen. Så min plan för helgen var att få bort de sista utemöblerna, sätta upp ramarna ovanför matbordet och plocka ner studsmattan. 
I lördags gjorde vi ingenting av det. Vi gjorde absolut ingenting på hela dagen. Vi var bara hemma och strosade, med handen på hjärtat så minns jag inte sist det hände. Vi är oftast iväg på nåt, åtminstone en av oss. Men nu var alla hemma och bara njöt av varandras närvaro. Pojkarna busade med varandra, pausade för en lugn stund, fortsatte med bus, pausade osv. Så höll de på hela dan. 
(null)
(null)

På söndagen hade G fattat att det nu var vintertid och tog sovmorgon, thank yooou!! Han vaknade 7:30, så det var inge jobbigt att ställa om till 6:30. B föjade med upp då också och det visade sig att han hade feber. Vaknade med 38.3 och den gick successivt upp till 39.5, plutten... Han har sovit fram och tillbaks under dagen och haft det jätte jobbigt med huvudvärk. Lyckligtvis har ipren & alvedon funkat lite så han har kunnat äta lite. 
Men det blev en lugn dag idag också. En riktig slöfockshelg. Eller idag tog vi bort de sista utemöblerna, V får göra resten imorn när han vab’ar...
(null)

Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Halloweenkväll

Direkt när jag kom hem från jobbet i fredags gjorde vi oss halloween"fina", så vi var redo för en halloweenkväll hemma hos fam. Csaszar. 
G ville inte bli sminkad men han hade på sig sin skelettpyjamas. Vi gav ett försök på att ge han en tatuering som såg ut som ett sår på hans hand, men han trodde att han gjort sig illa på riktigt och gick omkring och sa aaaaj, aaaj så den fick tas bort... Men B var på och tyckte det var roligt, tills han upplevde att det började klia. Vet inte om det egentligen berodde på att han tyckte det var kladdigt, men han har ju känslig hud så who knows... 
(null)
(null)
(null)

Elin hade gjort jätte fint hemma. Man välkomnades av en girlang där det stod Happy Halloween, barnen fick spök-mini pizzor och annan halloweeninspirerad mat. Vi vuxna fick lite plock-halloween inspirerad mat vi också. 
Efter maten fick barnen gå ut på spökjakt. Vi hade lagt små lysrör tillsammans med godis som var i en plasthandske, så det fick de springa ut i mörkret och leta efter. De större barnen hittade fort så de var snälla och hjälpte de mindre. 

Det var en fin halloweenkväll. Det blev sent för alla, men så får det bli ibland.
(null)
(null)
(null)
Istället för att ha en vanlig skål till dippen så hade Elin ordnat en pumpa, så smart! 
Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Matsedel v.43

Trodde man tog ett säkert kort med morotssoppa på vår Sopp-måndag, men icket. Båda tog varsin smörgås sen var det tydligen bra så. Kanske pausar soppdagarna ett tag... Svingod var den iaf, så mer till mig när de inte vill ha.
(null)


Fisk-tisdag blev (hör och häpna) lax i ugn, med kavlis räkost. Fruktansvärt enkelt och gott! Bulgur till och lite grönt.
(null)


onsdagen hämtade pojkarnas farmor & faster från dagis, och de var snälla att bjussa på middag också. Makaroner och korv, farmorn hade stekt på både falukorv och en vegansk prinskorv som var såå god.
(null)


Torsdagen blev det ingen bild för vi höll på med halloween pyssel. Jag fick laxrester med bulgur och pojkarna fick korvgryta. 

Fredagen blev halloween-plock hos Csaszars. Barnen fick spindel-mini pizzor, spökpotatis och nuggets i olika halloweenfigurer. Vi vuxna åt annan plockmat. Det var  gott! 
(null)
(null)

Lördagens och söndagens middag blev det ingen bild för vi åt olika tider pga sjukdomar och annat. 
Mat & recept | | Kommentera |
Upp