Julelijulkul

Har varit sjuuuukt mycket på jobbet denna vecka så har varit helt mos i huvudet när jag varit ledig. Lyckligtvis har små killarna kommit in i ett bra sovmönster. De somnar vid 19-20 och båda sover till minst kl.6:30 och ibland ända till kl.8 (G vaknar för käk en gång under natten). Så jag har fått min vila trots att man är småbarnsmorsa. 


Hursom. Som vanligt den 23:e har vi uppesittarkväll med Vs mamma & syster. Blev hos oss i år för enkelhetens skull. Så när jag kom hem efter jobbet blev "tåntegröt" och julskinkmacka. Och Erika stod och kokade hennes julkola som är föööör mums! 
Förra året vann jag 100kr på bingon och V vann 25.000kr. I år vann bara V 50kr. Lite lamt jämförelsevis. Men men, man ska inte va girig! Hellre det än en nyårslott.... 

På julaftonsmorgon vaknade G först. Hans första jul så han var nog lite ivrig. Men han fick vänta på B med att öppna julklappar.

De fick öppna några av våra julklappar hemma innan vi åkte till vår första hållplats: Julbrunch hos Kia! Mina favoriter fanns på bordet: omelett med kantarellstuvning och ägghalvor. Det är bara inte jul utan det! 

Hos Kia fick B träffa tomten för första gången. Det blev en jätte flopp! Han blev så rädd så han grät och skakade. Tuffen. Fullt förståligt för masken är ju riktigt läskig! G brydde sig inte då han inte fattade vad som hände, han gnuggade mest sömnen ur ögonen för B väckte honom med sitt panikgråt... 
När tomten gått lugnade min farmor B med att tomten har åkt hem nu så vi kan vinka Hejdå till tomten. Det förknippade B med att åka bil, så han sa flera gånger att "tånten, bileen". Haha! Va bara instämma.

Annars hade vi det mysigt. Pojkarna hade sköna små tomtedräkter på sig (lyx att gå i "pyjamas" hela dan!) så de såg ut som små tomtenissar. Och så spelade vi julklappsspelet. Lika kul som förra året!Framåt Kalle-tiden så åkte vi till vårt andra och sista ställe: Vs mamma! Där var i stort sätt hela den sidan av släkten. 

Blev bemötta av uppdukat bord med gottigheter: Erikas julkola, fudge, tomteskum m.m. Är ett UNDER att B som inte får äta godis inte åt en enda bit. En kaka åt han, som han själv bakat dessutom. Thats it!
Tomten kom också till Erika. Men då var V tomte och hade bara ett lösskägg, ingen läskig mask. Och då gick det sååå bra! B va lite rädd i början man när han såg att det var hans pappa så släppte det. Så "pappa tånte" fick en kram innan han gick. 
Vid paketutdelningen hjälpte tomtenissen B till att ge ut alla klappar, han va så duktig! Och G va också jätte duktig, på att äta snöre och på Vs morfars slips. 
Mysig jul. Längtar till nästa år när G ska få träffa tomten. Förhoppningsvis tar tomten släden & renarna och inte bilen då..... 


Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Lite så

Dagarna flyger verkligen förbi nu. Det är så mycket som händer och mycket att göra! På jobbet är det typ kaos hela tiden pga julhandeln. Jag är på flera olika avdelningar och multitaskar och lär mig. Samtidigt som jag är med och i stort sätt leder ett projekt på jobbet som tar fart redan den andra veckan på det nya året. Ska bli riktigt kul och det är såååå spännande! Men det tar jag mer om sen. 


På fritiden försöker jag umgås med mina killar så mycket jag bara kan! Just nu älskar B att dansa i vardagsrummet eller lägga pussel, så det gör vi mest. Gs sjätte tand har ploppat ut och han kommer nog krypa vilken dag som helst nu. Han är så duktig på att ta sig fram, han står TYP i krypposition. Han har en klumpfot som är i vägen, bara han får bort den så kommer det ta fart! 

I helgen kom Linda och Elvira och sov hos oss. V var på födelsedagsfest hos sin syster men jag bangade i sista stund. Hade verkligen ingen energi till det efter att ha jobbat tolv dagar i streck. Så Linda och jag kollade på nostalgifilmen Den oändliga resan, fast vi pladdrade mest. Vi pladdrade ända tills klockan va typ ett! Minns inte sist jag va uppe så sent?! 
Vi hann även med lite lek i snön och en liten mini-julafton. Pojkarna fick så mycket fint! G fick två tröjor och en pyjamas, B fick play dough redskap och en Spiderman tshirt. Sen fick de även ärva massa pussel, memory och innebandy mål. Riktigt kul!

Hann även med två kalas på söndagen. Bs kompis Nova fyllde fyra år och hade kalas på Leos Lekland. Så han och jag åkte dit medan V & G åkte till Vs guddotter och kalasade där tills vi joinade dom. 

Leos är verkligen stort och även fast vi varit där flera gånger så upptäckte vi nya saker. Vi hade t.ex inte gått på nån av hängbroarna som finns. Och ska jag va ärlig så trodde jag inte B skulle våga gå över nån, men tji fick jag! Men han vågade inte hälsa på lejonet Leo. Även fast det var stooooora ögon och snabba fötter dit. 

Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Potträning

Att lära B gå på pottan när vi är hemma går mycket bättre än jag trodde. Härom dan va grannarna över. Det blev lek & stök och massa distraheringar för B, men han sa ändå till när han behövde kissa. Sååå stolt mamma då! Han sprang fram till pottan, vi tog av byxorna och ja visst, det kom kiss! Sen ville han torka sig själv och hjälpa till att hälla ut kisset och spola. Såååå nervös mamma då när han ville hjälpa till med kisspottan 😂

Han har absolut stunder där han absolut inte vill ta av sig blöjan. Barn är ju barn. Men det går bättre än förväntat! 

Och idag kissade G på pottan för första gången! Det var egentligen meningen att han skulle göra nr.2... men det är ju inte så noga. Jag är bara såååå glad att jag fick vara med när det hände. Gs första kiss på pottan, bara åtta månader och en vecka. B gjorde sin första typ förra veckan eller nåt sånt, haha! Kul för G att bräcka brorsan med att va lite tidig med nåt ;) 

Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |
Upp