Trötta familjen

Det har inte hänt nåt särskilt denna vecka men vi har varit så sjuuuk trötta! Pojkarna har sovit som de brukar, ingen är sjuk... vet inte vad det beror på.

Fast idag vaknade pojkarna otrevligt tidigt. G vaknade vid 5 men somnade om efter en stund, B kom in strax efter 6 och somnade inte om. Sjukt otrevligt. Men men...
När G vaknade så åt vi frukost i sängen till Katten Gustaf. Sen klädde vi på oss och drog ut. Av alla vägarbeten i världen så hade V fått ett 10min hemifrån, så vi hälsade på han på jobbet. B blev sååå glad av att se pappa "bara sådär" så han sprang emot honom och kramade han flera gånger. (Ni kan andas, var typ inga bilar där då).
Försökte förklara för B att pappa jobbade och då får man inte störa, lite småsvårt men han gjorde förskolans teckenspråk för "jobba" (sista bilden) så lite förstod han nog.

När vi sagt hejdå till V gick vi till Önsta Grytas bibliotek. Jag har inte varit där sen jag gick i högstadiet tror jag, och de såg verkligen inte ut nu som det gjorde då. Var typ hälften så stort. Men de hade iaf en liten hörna för barnen, det var huvudsaken för oss.

Blev bjudna på lunch hos mamma sen blev det sovdags för pojkarna. Och det var då det hände. Det här magiska jag väntat på! Båda två somnade vid 12, jag trodde inte det var sant och tänkte att G sover säkert bara ca 30min som han brukar göra men ville passa på att vila ändå. Är sjukt trött nu förtin som sagt. Så jag la mig på soffan.
TVÅ timmar senare vaknar jag av att V kommer hem från jobbet. Jag går upp helt sömndrucken till vagnen för att kolla till pojkarna och jo, de lever och sover fortfarande. Båda två!
40min senare vaknar B, då har han sovit nästan tre timmar. Han får mellis medan jag nojar om det är nåt fel på G.
Efter en timma vaknade han iaf, efter att ha sovit nästan FYRA timmar. Helt sjukt! Och jag njöt iaf under halva den tiden, då när jag sov. Resten nojade jag bara om han var dödssjuk eller nåt.
En stund efter att G vaknade så kom V ned som hade somnat till på övervåningen.

Nu tror ni säkert att läggningen blir lidande. Men icket! G somnade för en timma sedan (kvällen är ung så ska inte säga för mycket...) och B nattas as I write utan problem. Han brukar sova middag länge hemma, på förskolan blir det bara ca en timma sen blir han väckt av nåt annat barn. Så hemma sover han ikapp. Trötta familjen som sagt.

Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Storebror & lillebror

Än så länge så känns det som att det var ett bra "val" att skaffa barn så tätt. För B är förliten för att bry sig om lilla G. Visst, han kan bli mammig när G ska ammas men får han sitta bredvid och vara lite delaktig så är det lugnt. Och det har successivt avtagit så nu bryr han sig inte när G ska ammas. Nu kan han själv komma helt random och smaka på mig, haha! Smaska på min arm och säga namnam. Är så gulligt!

När han uppmärksammar sig på G så är han väldigt snäll. T.ex så sitter jag mycket på golvet med killarna, och springer B fram och vill kramas med mig så får G oxå en kram. Ger B mig en puss så säger han att "Be" oxå ska ha en. Han har förkortat "Gabbe" till "Be" bara. Har försökt lära han säga "Ga-Be" men han har sitt smeknamn på "lillebo" så då får det va så.
Och får jag en Ding (typ en eskimåpuss) så ska Be oxå ha en.

Men även fast B är storebror så är han fortfarande en liten kille. Så han testar gränser med allt och även med G. En morgon så låg G och lekte med en leksak, och B går fram och ger han en bitchslap. Bara sådär! Jag både såg och Hörde slapen. Stackars lilla G, han blev så ledsen. Och B såg så chockad ut. Försökte trösta genom att ge lillebo leksaker. Även fast det var med flit så förstår han ju inte konsekvenserna, men jag blev glad över hur han reagerade när G blev ledsen. Att han försökte trösta, han kunde ju lika gärna ha sprungit och gömt sig.

Imorse gav han sin lillebo en bil och började leka. Han försökte ta tillbaks bilen efter en stund men man får ju inte ta saker från andra, så då tog han andra bilar och lekte kring G. Som en liten lekstund tillsammans. Mammahjärtat kunde inte bli gladare!

Benjamin, Gabriel, Livet | | En kommentar |

G's projekt

 
 
Lilla Knubbas!
 
Foton, Gabriel, Livet, Projekt & pyssel | | En kommentar |
Upp