Ballongmage

Grillade i måndags och åt en potatis som är så himla god. Vi hade den till grillat jätte mycket förra sommaren. Den är färdigkryddad och marinerad så man slänger bara in den i ugnen. Rekommenderas! Barnen gillar den också.  
(null)

Tyvärr så har min mage blivit lite av en svikare. Jag sväller upp som en ballong nu om jag ätit nåt för flottigt och/eller fettigt. Eller för mycket vitlök... 
Vet inte om det var pga potatisen, eller att jag nafsade på den sista slatten med bea. Men efter stund va jag sååå uppsvälld och hade riktigt ont i magen. Gick dubbelvikt ett tag. B blev nog nervös för han har frågat mig flera dagar i rad nu hur det är med min mage💙

Eller så kan det va en annan sak. Jag småpratade lite med en bonusmamma till Bs fotbollskompisar förut, hon är läkarstudentent. Hon tog upp att när man får ont i magen som inte ger med sig, så kan det vara att kroppen reagerar enligt "flight or fight". Som man gjorde på typ stenåldern när man hamnade öga mot öga mot ett rovdjur. Kroppen pumpar då blod (adrenalin) och prioriterar överlevnad för kroppen, så matsmältningen blir sekundär för den är inte livsviktig i en stressfylld situation som ett möte med ett rovdjur. 
Så la hon upp att jag kan ha "stressmage". Hon är som sagt en bekant och har inte aning om mitt vardagsliv osv. Så det var lite intressant. 

Ibland känner jag att det får bära eller brista. Kör ba kör. Jag vill inte hämma min familj på nåt vis, att de ska gå miste om upplevelser osv. Kör rakt in i kaklet så har vi iaf haft kul på vägen. 
Men det kommer ikapp mig. Så vägen in i kaklet nu är en som smällande gammal volkswagen bubbla.