Annorlunda nyårsfirande

Efter att ha jobbat så bytte jag om till mjukisdress och har haft det heeela kvällen. Både jag och mina små pojkar. Min stora pojke (haha) annonserade ut sig som chaufför på fb så han var inte mjukisdressad. Min kusin Fredda hade oxå annonserat ut sig på fb men umgicks och åt nyårsmat med oss. Blev toast till förrätt, pojkarna tog sin med sylt och en skål jordgubbar på sidan. Jag tog med skagen, Fredda med lite olika köttpålägg och V blandade til det. Huvudrätt va fläskfilé och strips och till efterrätt hade jag & B bakat en av Freddas favorittårtor, en after eight cheesecake. Fredda åt en fjärdedel av tårtan😂

G somnade vid 1930, B för ca 30min sen och jag har lagt mig nu. Vi hade sagt att vi ville ha ett lugnt nyårs i år och det blev det oxå. Riktigt skönt faktiskt. Man märker på barnen att fyra julaftonar och 2-4 kalas blir väldigt påfrestande. Så detta passade oss bra. Hoppas ni oxå får en nyårsafton som ni velat ha den. Gott nytt år & god fortsättning! 

(null)
(null)
(null)
(null)
Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

I.D

Förut sa jag att jag hade nån form av vår- och höstdepression. Fast nu ska jag nog börja kalla det för intervalldepression (I.D.) istället.  För den kommer och går vecka in och ut året om. 
När jag är i depressionen så är det oerhört mörkt och tungt. Jag är väldigt bräcklig. Men jag försöker ändå lätta det själv på olika vis men det går aldrig. Min tröst i det är att jag vet att det kommer gå över. 
Dessvärre är det lite samma sak när jag har en bra period, jag vet att den kommer gå över. Men jag försöker suga i mig all glädje och minnas känslan tills när den är borta igen, även fast det inte funkar så. För när glädjen är borta så är den det.

Jag frågade några på jobbet om de hade nå nyårslöften av nåt slag. Jag själv sa att jag bara ska ha mer saker att se fram emot, t.ex att gå på nå events med familjen, kanske nån stå uppare med V eller nån annan kvalitetstidsgrej. Ni fattar. För sånt gör mig glad och det kanske kan hjälpa I.D. Försöker på alla vis att självmedicinera mig själv. 
Då svarade en av tjejerna en så simpel men sååå bra sak. Hon är väldigt mån om sitt yttre. Är duktig på att ta om det genom att göra ansiktsmasker, fixa fransar, naglar osv. Sånt som får henne att känna sig fin och på så vis må bra i sig själv. Men i år ville hon även ta hand om sin insida och därför börja gå och prata med någon. Inte för att hon mår dåligt på nåt vis utan för att förebygga det och ta tillvara på sig själv på riktigt ända inifrån. Återigen: så simpelt men sååå bra! 
DET är någonting jag oxå skulle vilja göra. Iaf prova. För även om jag gör/gjort fransar som hon och mår bra av den känslan så vet jag att den känslan som jag får då bara är flyktig (på mig). Jag vill ha nåt som hjälper mig permanent. Ta tag i roten av problemet. 

Hade jag inte bara sagt och "accepterat" att jag har nån typ av vår/höstdepression tidigare utan tagit tag i det då hade det kanske inte eskalerat till detta. Så lika bra att ta tag i det ordentligt. För jag törs inte vänta för att se om detta kan eskalera ännu mera.

Livet | | Kommentera |

Våran jul

Jag älskar familjesamkväm, mat och att göra barn glada. Men blääää vad jag är trött på jul. All press och stress. Jag vill bara njuta. Lyckligtvis så har både jag & V så mysiga familjer så att vi ses rätt ofta och samkvämar tillsammans, är egentligen bara för att det är jul man stressar upp sig. 

Våran jul har iaf varit bra. Vi hade uppesittarkväll hos oss med Vs mamma, syster och hennes man. Åt gröt,skinkmackor, tomteskum, Vs mammas supergoda julkola och lite annat gott. V vann en nyårslott men vi andra vann inget. Tror V har vunnit nåt tre år på raken nu, en bra tradition.

På julaftons morgon slog B upp sina blå 5:50 och frågade om det var dags att gå upp, han va så ivrig på julaftonen. G klampade upp kl.6. Jag & V försökte få dom att dra sig lite i sängen och mysa men det ville de inte. Så vi gick ner till granen och där hade tomten lämnat julklappar! Bs första reaktion var att jubla YES! sen sprang han fram till julgranen och juklapparna. Vi fick alla ett varsitt morgonpaket, och så fick pojkarna en stort gemensam julklapp (ett legobord). B var sååå rolig när de skulle öppna det. Vi sa att han fick fråga G om han oxå ville öppna det julklappen nu. Så då frågade B det, sen gjorde B till sin röst och försökte väl låta som G som svarade "Jaa" och sen pratade han som vanligt och sa "Han ville deet!" 🤣🤣 Underbara unge! 

Efter presentöppning och lek med sina nya leksaker åt vi frukost och gjorde oss i ordning för att åka till min faster Kia. Pojkarna var så julfina med sina rutiga skjortar och prickiga flugor. Låter som en hemsk kombo men de var jätte fina! Och jag är lite töntig och gillar att klä de likadant, särskilt vid högtider och liknande. Vet inte varför egentligen... 
(null) (null)
(null)
(null)


Hos Kia blev vi bjudna på julbrunch tillsammans med den sidan av min släkt. Hon gör alltid min omelett med kantarell stuvning på, min favvo! Sen kom tomten med lite paket. Tror nästan vi hoppar tomten nästa år, B blev så rädd förra året så han skakade och i år blev båda rädda. Även fast V tog av sig skägget och visade att det var han. Jätte konstigt men tror att pojkarna smittade varandra med att va rädd, hade bara en lugnat sig hade nog den andra oxå lugnat sig. Nästa år kanske de bara kan se tomten genom fönstret eller nåt sånt. För helt tomte-löst kan det ju inte va. 

Vi blev inte så långvariga hos Kia tråkigt nog utan åkte till andra stället när det blev dags för G att sova middag, han somnar så lätt i bilen så blev två flugor i en smäll.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Hos pojkarnas Hamor så var vi sist på plats bland de flesta på den sidan av Vs släkt. Hamor hade gjort ett juligt musikquiz som vi började med att spela. Sen fikade vi, kollade på Kalle, öppnade julklappar där Vs guddotter/kusin agerade tomtenisse. Åt julmat sen, är alltid som en riktig julbuffé när man äter tillsammans med den sida av Vs släkt. Det är omöjligt att sakna nånting. Gs nya favvo var nog mimosan, han gav ut ett högt MMMMM när han åt det. B frossade i sin Hamors köttbullar som vanligt. 
Efteråt blev det julklappsspelet, jag vann två fina små tomtar och V en av våra egna som var choklad som ser ut som riktiga stenar. 

Efteråt tog vi hem våra övertrötta små pojkar och tvärslocknade allihoppa. G hade ätit alldeles för mycket så han kräktes tyvärr men det var nog bara bra för honom, hände inget under natten så var nog bara för att lätta på trycket. Min matglada lilla gosing. 

(null) (null) (null)
(null)
(null)
(null)

Hoppas ni också haft en god jul, 
på det vis ni velat ha det. 🎅🏼
God fortsättning!


Benjamin, Gabriel, Livet | | En kommentar |
Upp