Påskafton

Först lite jobb, sen ut på en pw med pojkarnas faster Malin. Vidare till farmorn för en lunch, blev kebabsallad från kvarterspizzerian Maestro. De har jätte god kebab där! 
Gick hem och duschade och gjorde mig i ordning sen kom jag tillbaka. Då dröjde det inte länge förrän det blev fika och äggmålning. Jag fick typ damp på G. Han gör liksom aldrig som man säger. Lyssnar verkligen inte. Han & B kan göra samma bus, eller vara på väg att göra ett bus. Säger någon Nej då slutar/stannar B men G kör bara på, tvekar inte för en sekund. Jag förstår att det är kul när man träffar han stundvis men när man har det så dygnet runt blir det väldigt tröttsamt. Så när G ritade mer på sin stol än på ägget (som han krossade och skulle äta äggskalet på) så blev han utan. En varning sen blev det tvärstopp.
B målade ett jätte fint ägg med massor av färger, han blev riktigt nöjd. 

(null)
(null)
(null)     

Vid 17 kom resten av släkten för påskmiddag. Det fanns så mycket gott! Och då togs det lugnt med matutbudet i år, jag tog inte ens kort på allt.

(null)
(null) (null) (null)
Farmorns gods smörgåstårta med den söta lilla kycklingen i mitten.

Blev såklart matkoma för de flesta förutom barnen som fick gå påsk-skattjakt. I tvättmaskinen hittade de varsina påskgodispåsar. De tryckte i sig lite godis innan de också fick matkoma och softade i soffan tills vi gick hem och la oss. 
(null)Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Långfredagen

Hela familjen (utom G som sovit hos sin farmor) vaknade upp tillsammans i min & Vs säng strax efter kl.8. Vi låg och myste och drog oss. Sååå skönt! Längtar och hoppas att G snart kommer vilja ligga och slöa när han är nyvaken, nu är det full fart direkt när han vaknar. 
Efter en stund började det klia i Bs lekfingrar så han gick och hämtade sina bilar till våran säng. Någonting vi annars säger nej till, deras leksaker får vara i deras rum. Men nu gjorde vi ett undantag.
(null)

Sen åt vi frukost och gjorde oss i ordning för att gå ut. För påskharen hade ju pratat med pappa V om några ägg han hade lagt ut! Så V var ju tvungen att rita en karta (med Bs hjälp) och sätta ut kryss där äggen låg så B visste vart påskharen lagt äggen. Silverägg dessutom. 
Jag tog bara bilder på förberedelserna, själva äggjakten filmades.

(null)
(null) (null)
Min mamma kom förbi med påskägg till pojkarna igår, då hade hon med sig kanin-korgen. Så påskigt-söt! B hade den med sig på sin påskjakt efter silver äggen. 

När G kom hem efter lunchen så blev det en till påskjakt. Den blev inomhus med hjälp av bilder. Bilderna på platser/saker i vårt hem som jag laminerade in till deras julkalender. 
B tog täten och G hakade på, men han tyckte det var kul för han ville fortsätta även när de hade fått sina påskägg och öppnat dom. 
Det var lite blandat med saker i påskäggen. Bs favorit var leksaken och Gs favorit var nog smariesen.

(null)
(null)
(null)

Vid 16 var vi hos min faster Kia & Bosse för påskmiddag. Allt var så gott! Jag hade ätit en lätt lunch och skippat mellis så jag kunde äta med gott samvete. Och det vare värt! Kia hade dukat sååå fint med massa små kycklingar  överallt på bordet. Älskar hur pysslig den kvinnan är, såna detaljer gör så mycket tycker jag.
Pojkarna fick fina påskpåsar med lite leksaker & godis i, åter igen var Bs favorit en leksak och Gs favorit var godiset. Sen lekte lekfarbrorn Bosse kurragömma med pojkarna så de skrekskrattade. Var inte lätt att få pojkarna med sig hem, inte B iaf. G alltid öppen för nya förslag, haha. 
(null)
(null)


Benjamin, Gabriel, Livet | | Kommentera |

Skärtorsdagen

Sist G sov borta gick det inte så bra pga att han fick en släng krupp, så igår blev det ett nytt försök.

 
När vi var självade med B så frågade vi vad han ville göra, och han ville bara få vara hemma med oss två. Gullis. Okej sa vi men först måste vi handla lite. Åkte till Eko en snabbis, B skulle få välja lite eget påskgodis men när han såg ett sånt där färdigfyllt påskägg så fick det bli det istället. Åkte sen hem för att fixa mat och mysa framför Paw Patrol, Bs nya favorit. B var riktigt duktig. Vi sa att han fick ta en godis före maten och sen vänta tills efter maten, och fastän godisskålen stod precis framför honom (han vägrade släppa den ur sikte) så tog han bara en godisbit. Bråkade inte om en till bit eller försökte smygäta nån utan väntade fint tills han hade ätit upp sin mat. Efter maten var det mysdags så B och jag kröp ner under filten, jag hade vaknat 3:50 och inte kunnat somnat om. Väckarklockan ringde 4:20 iaf. Så jag hade tydligen somnat till, men B hade inte klagat utan pendlat att mysa mellan mig & V. (null)

När det närmade sig läggdags så förvarnade jag B med att säga att det var sista programmet Paw Patrol innan läggdags. Och innan programmet ens var slut gick han ut med godisskålen till köket där V var och bad honom lägga undan den för han skulle gå och lägga sig och ville spara resten. SÅÅ DUKTIG! Jag svimmade nästan av förvåning. Han såg liksom inte ens klart sista avsnittet som han fick, och sen bad V så fint att spara undan hans resterande godis. 
Det var inge tjaffs om tandborstning eller ombyte av pyjamas heller. Och vid läggdags var det han som berättade godnatt sagor för mig, alla började med "igår, när jag var liten..." och sen drog han till med en liten berättelse. Sån fantasi! Var riktigt underhållande att höra.  

När B hade somnat kom min kusin Fredda och hans tjej Emma på spelkväll. Vi spelade först Labyrint och sen Skipbo, några av mina favoritspel. Man behöver inte tänka så mycket, hehe...
(null)


Benjamin, Livet | | Kommentera |
Upp