Juliga jular

Tjena bloggeeen! Det var inte igår. Tänkte skriva om våra tre julaftonar vi har haft i år.

Vår första julafton var den 8 dec med Vs pappas sida, totalt är vi fem familjer där. Dom vi skulle firat julaftonen hos blev magsjuka och vi fick förfrågan typ kl.20 kvällen innan om vi kunde ha julfirandet hos oss. Då en familj har fuktskada hemma och storrenoverar, den andra är mitt i en flytt och tredje bor i Sthlm. Så det blev bara vi kvar. Jag hade haft en jobbig dag så jag fick både hjärtklappning, skakade och andningssvårigheter. Men det gick bra. V axlade allt den stackaren. 
Pojkarnas faster Malin kom och gjorde en jätte fin juldukning. När alla kom vid 1130 åt vi julbrunch, sen blev det pepparkaksbak och paketutdelning till barnen. Alla julklappar låg under vår jul-monstera eftersom vi inte hade klätt granen än. Barnen fick olika spel så vi spelade och samkvämade. När barnen somnat spelade vi julklappsleken och satt och småtjattrade tills det blev läggdags.
En väldigt bra jul måste jag säga, trots uppförsbacken.
(null) (null)
(null) (null)
(null)
(null)

Våra andra två julaftonar var på självaste julafton. Vi startade dagen med två ivriga små pojkar som sprang ner till julgranen. B delade ut julklapparna då ha lärt sig sin egen och Gs bokstav. Sen åt vi frukost, pojkarna älskar tomtegröt. Hade de fått bestämma så hade de ätit det på dagens alla måltider.
Sen åkte vi till min faster Kia i vanlig ordning. Kramkalas så fort man klev innanför dörren. Följt av lite mingel och julmat. Pojkarna var så duktiga, eller aa G "råkade" leka fontän mot min kusin Anton så han blev blöt. Men ger man sig in i en lek med galne G är det sånt man får förvänta sig.
Julklappsutdelning och pojkarna fick mycket kul, bl.a. ett tågbord. Men jag fick den bästa julklappen, en weekendresa till Barcelona! Av min fina faster & Bosse. Längtar som en tok tills vi åker!
Spelade julklappsleken där det var lite svårt att välja men jag vann mitt mål, en fotfil😂
(null)
(null)
(null)

Vidare till Vs mammas sida för mer julfirande. Var hemma hos en av Vs mostrar som också bor på Gryta. Vi kollade på Kalle och fikade. Till Gs förtjusning fanns det biskvier som han ääälskar, han tryckte två stycken utan problem sen tyckte hans tråkmamma att det fick räcka. När Kalle var slut så kom jultomten. Förra året blev både B & G livrädda (fastän det var V som var tomten) men nu gick det jääätte bra! Båda pojkarna var fram till tomten, hämtade sin julklapp och tackade. Med stora ögon såklart. 
Mera julmat, Vs mammas sida har alltid det största utbudet på mat oavsett säsong. Alla 15 vuxna åt plus barn men det fanns ändå massor kvar. B fick ett spel som vi spelade efter maten, han älskar att spela spel nu. 
När julklappsleken var slut och de vuxna skulle spela mer spel åkte jag & pojkarna hem. G sov redan, lill plutten. 
(null)
(null)
(null)         
Benjamin, Gabriel, Livet | | 2 kommentarer |

Sånt är livet

Oftast när jag inte bloggar så är det för att jag antingen har bloggtorka, har känt att jag varit mer av en "helgbloggare" på sistone eftersom det är då saker händer. Andra orsaken är för att jag inte priorterar det. 
Nu på senaste så har det varit en hel del kuligheter. Vi har haft mini-jul med pojkarnas farfar och den sidan av familjen, hemma hos oss dessutom då familjen som skulle haft den hos sig blev magsjuka kvällen innan. 
Vi har haft playdate hemma hos Ian och Ted. Jag har varit på julbord med jobbet. Varit och tränat med min kompis/PT Jennie. Pojkarna hade lucia på dagis. Jag blev överraskad med att få åka på Takida med våra bästa vänner på en kryssning. Ja, det händer en hel del kul saker. 

Och en del tråkiga dessvärre. Mitt hjärta går sönder för jag kan inget göra än att finns till. Vänner och kollegor som separerar, får missfall, hanterar sina missbruk, har tunga depressioner. Familjemedlemmar som opereras, åker till akuten från både höger och vänster, får infektioner i hjärtat osv. Sen sitter jag på mitt hörn och gnäller att jag har nå skit med kristallerna igen. Perspektivet...

Jag försöker stå stadigt, jag vill finnas där. Mitt hjärta går mer sönder om jag visste att nån led i tystnad för att bespara mig. 
Men min ork försvinner. Så jag prioriterar nuet och inte bloggen. Jag prioriterar att finnas till, räcka till och stå med starka ben ända tills styrkan pyser ur mig. 
Livet | | En kommentar |

Ny frilla

Det blir bara kortare och kortare. Nu var det egentligen inte meningen att det skulle bli såhär kort, med rakat underhår på båda sidor. Tanken var att det längst ner skulle vara rakat och stegvis bli lite mer hår, fortfarande kort men inte rakat. Så skulle det vara likadant på båda sidorna så jag inte är låst till att ha benan åt bara ett håll. Men frisören var nog lite ivrig på att få dra fram rakapparaten... oh well, det växer ut. Huvudsaken var ändå att hårfärgen blev bra, och det tycker jag verkligen! 
(null)

Ska ta en bättre bild vid tillfälle. Trodde jag kunde lägga upp mitt lilla filmklipp men det gick inte. 

Kan inte fatta att jag var rödtott för bara ett år sen. Vilken resa mitt hår har gjort. Ångrar inte mitt val för en sekund, varken min nya hårfärg eller att jag blivit riktigt kortklippt. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare. Var så mycket fix med håret förut och ändå var jag aldrig nöjd med det. Tyckte alltid att det var sprött, bångstyrig så jag plattade det en hel del och håret mådde ju inte bättre av det precis.
Nu är det mindre fix, mer självfall så håret mår bättre och jag har en sak mindre att tänka på. Jag älskart!

(null)


Livet | | En kommentar |
Upp