Stresshantering

Att ligga efter med pluggeriet, känna att det som behöver fastna i skallen inte fastnar är en stress i sig. Att även ha alla vardagsbestyr med handling, mat, fotbollsträningar, preppa inför advent, julklappshandla osv är en annan. Har känt mig så trött-stressad så jag har inte ens duschat, "hinner inte". 

Igår, när symtomen blev som värst med hugg i bröstet, tungt att andas och även få black outs så är jag så korkad att jag inte släpper nåt. Hjärnan är låst, kroppen är mesig. Som TUR var ringde min svägerska och behövde hjälp med lilla Maja. Det var nog precis det jag behövde. Bara släppa allt (allt!) och bara dra hemifrån någon timma och bara få finnas till för någon. 
Jag var mycket lugnare när jag kom hem. Tog en dusch. Åt middag som stress-magen inte protesterade till (som den börjat gjort, de bara växer i munnen så kan inte svälja). Fick även i mig en kvällsmacka, vilket är ett bra tecken om att kroppen går ner i varv och lämnar stress-modet där hungerkänslor försvinner. Fight or flight-mode ni vet. Plugghjärnan! 

För att bli kvitt en överhänggande stress så avsatte jag tid för en ärenderunda idag. Började plugga direkt efter att pojkarna gått till skolan, strax efter sju. Vips så var klockan halv ett så då drog jag iväg. Lämnade tillbaka en bok på universitets bibliotek och hämtade ut senaste tentan (statistik kan va det mest plågsamma ämnet, men jag klarade det!). Vidare till Hälla för tre stopp gällande julklappar och bra-erbjudanden. Plockade upp pojkarna på hemvägen. Hann sätta mig en kvart innan middagen (den var riktigt svår jobbad), hänga tvätt och sen pluggeri-pluggera. Läser personlighetsutveckling och psykopatologi nu, SÅ kul!

Nu ör godnatt boken läst för pojkarna och de har somnat. Dagen är avklarad. Stressfaktorerna är minimerade, så Check på den!