Bye bye förskola, för alltid

Sista utvecklingssamtalet på förskolan. Jisses va mina pojkar blir stora! Jag minns första dagen vi gick till förskolan för att påbörja Gs inskolning, men som vi fick skjuta på för han blev rätt så sjuk och blev inlagd på sjukhus. Skönt att få skjuta på inskolningen tyckte jag. Tur i oturen att få lunginflammation och RS innan man är ett år...  
(null)
(null)

Sen när han väl skolades in i augusti, ca fyra månader senare, gick det ju inte heller felfritt.. Torsdagen och fredagen gick galant. Men när vi kom tillbaka på måndagen hade G brutit armen... obrydd som tusan och lät inte en bruten arm hindra honom på nåt vis. 
(null)

Sedan den andra terminen har G haft 2-3 pedagoger åt gången, den som varit bestående har varit Niklas. Tack gode gud för det för G behöver en bestämd hand. Några av de andra pedagogerna har han testat gränserna på, men inte Niklas. 

Jag & Niklas inledde utvecklingssamtalet med att va väldigt överens om att G är duktig på att stänga av hörseln. Eller han hör men väljer att ignorera, otroligt frustrerande. Han har också känslorna utanpå, man märker när han inte är glad och när han är glad. Det finns inga otydligheter där. Han är också av eller på, har inget riktigt mellanläge utan det är full rulle eller så drar han sig undan för lugn och ro. 
Han tydlig med vad han vill och låter sig inte falla för grupptryck. Har sina "vanligaste" vänner han leker med men har inga problem att leka med andra heller, utan är väldigt lättsam på det viset. Även lättsam med att göra nya saker, om han är på det humöret dvs. Av eller på som sagt. 
Man märker att G har varit väldigt trygg på sin förskola, han är ju sig själv rakt igenom. Och det har aldrig varit ett problem att få han gå dit. 

Har lite svårt att ta in att det är sista dagarna på förskola för våra barn. Att familjens lilling ska ta förskole-studenten och börja i förskoleklass. Och få börja i samma klass som en av sina bästisar! Det gjorde mig väldigt glad, även fast han inte är så blyg så är det skönt för mammahjärtat att han och en bra vän får börja tillsammans. 
(null)


2