KlantMimmieMorgon

Söndag idag och det innebär ju frukost på ikea brunchen för vår familj. Även fast vi åt där igår :)
Man räknar ju blint på att minstingen ska väcka hushållet i god tid så man ställer ingen väckarklocka. Brunchen är till kl.11 men vi brukar vilja va där till typ 10 så man slipper köa så länge. 

Kl.9:56 slår Lilla B upp ögonen, och då resten av oss. Som blir rätt stressade. Utvilade men stressade! 
Jag byter blöja på B som passar på att slå en drill ut i luften. På automatik så söker jag nåt att fånga strålen med men hittar inget så tar handen! Får sen tag på en handduk och börjar torka min hand, sen sätter jag på B blöjan. Går därefter till handfatet sen vet jag inte vad jag gjorde, trött och yrvaken som man var. Men när jag SMÖRJER in ansiktet med dagkräm så börjar jag fundera på om jag tvättade mina händer innan...

När vi var påklädda och på g ut genom dörren så behövde B byta blöja igen. Så jag tog han till skötbordet medan V letade efter bilnyckeln så han kunde förbereda. 
Bilnyckeln? Den hade ju jag sist. Igår. I tröjan jag fick hallon på hela armen som jag slängde i smutstvätten. 
V: Vet du vart bilnyckeln är?
Jag: Aaa... här.... 
Jävla tur att den inte åkte med i tvättmaskinen!

Framme på ikea, ca 10:40, så tog vi rulltrappan upp. Jag går före med B så V hinner uppmärksamma sig på att min tröja flaggar. Inte nog med det, tröjfan sitter ut å in! Så uppmärksam var jag mellan blöjbytena... Jävla ikea att ha så bra brunch och goda pannkakor!

Livet | | 2 kommentarer |

Nattprojektet

Det här med att sluta med nattflaska går åt heeeelveeeteee. Har blivit en tvärvändning och B äter mer på nätterna än nånsin. Jag var dum (och trött) nog att bara vilja få han att somna om när han pep mitt i natten, så jag gav han nappflaskan. Han liksom fläktar bort vattenflaskan och nappen så det fanns inget alternativ. Jag har inte hjärta till att låta han skrika, om han är hungrig så vill man ju inte neka han mat! Självklart är det mest vana om att han vill ha det, men det är ju omöjligt att veta vilket det är mitt i natten. 
Så nu spär jag ut ersättningen så den blir tunnare och mer vattnig, men jag håller tummarna för att han bara ska sluta vakna om nätterna. 

I natt sov han dessutom i sin säng HEEELA natten. Jag tog ned gallret ett snäpp och ställde spjälsängen precis bredvid mig, så om han vaknar och klättrar över så kommer han ned på mig. Vi låg nära varann, jag kunde klappa på han genom spjälet men jag slapp få en klackspark i ansiktet eller balansera på sängkanten. Bra för han för framtiden också att ligga i sin egna säng. 
Han verkade gilla det dessutom för så bra som han sov har han inte gjort på flera dagar. Inte sen vi sluta med hans em-tupplur så han slocknar vid 20 på kvällen. Skit skönt men drygt när han vaknade vid 01 och inte ville somna om, inte lätt med nya rutiner. Men i natt låg bara jag vaken i 1,5 tim, men Lilla B sov som en stock. Bortsett från matningarna.


Benjamin, Livet | | 4 kommentarer |

Fasters Dag

Idag hade min faster tagit en semesterdag från jobbet för att leka med mig & Lilla B. Hon sov t.o.m över här i natt också så vi skulle starta dagen tillsammans ♡
Vi käkade frulle och packade sen ihop för att åka till Löga och bada! Minns inte sist jag var där. Vi plaskade lite i mini kids poolen, som jag trodde skulle ha rätt varmt vatten men det hade samma temp som de andra bassängerna. Så jävla typiskt, när man äntligen har en anledning och FÅR vara i kids poolen. 
Lilla B tyckte inte mini kids poolen med vatten till hans smal ben va nå kul utan ville bara till poolen bredvid där de större barnen var. Och såklart fick han det! 
Sen blev det mellis- & fika dags, packade ihop och duschade efter det. B va jätte trött för han brukar bara va vaken va 2-2,5 tim efter att han vaknat, men nu var vi inne på fjärde timman. Så han somna innan vi ens hann lämna parkeringen sen när han satt i bilen. Sen sov han i tre timmar! Tuffen. Inte lätt efter en bökig natt och sen få bada. 

Efter tuppluren så hämtade vi upp min farmor och åkte till ikea för att käka lunch, med vid den tiden var det snarare munch. Efteråt släppte faster av oss hemma och tackade för sig. 
Undra vad vi ska hitta på för bus nästa gång!

Benjamin, Livet | | En kommentar |
Upp