Noll tandläkarskräck

För ca två månader sen var jag med G till tandläkarkontroll. Jag konstaterade att han hade en lös tand sen flera veckor tillbaka som verkade ha kilats fast av vuxentänderna som kommit ut. Ingen fara sa tandläkaren, men fick tid för återbesök för annan anledning. De fick inte till bra röntgenbilderna på ena sidan men G hade tröttnat, de 2-3 tidigare försöken fick räcka tyckte han. Plus att han har lite överbett. Inte pga napp som de trodde, han har knappt använt napp. Istället suger han på sin underläpp... särskilt när han är trött och ibland är när han fokuserad. 

Så igår, första dagen på sportlovet, var vi på återbesöket. Inga konstigheter med nånting. Denna tandläkare tyckte att fler röntgenbilder va onödigt, de flesta vuxen tänder har ju inte kommit. 
Jag påtalade den fastkilade tanden. G har dragit ut de flesta tänder själv, räcker att de bara är liiiite lösa så vickar han på dom tills de släpper. Men denna tand fick han inte till. Så tandläkaren frågade lite skämtsamt om de skulle dra ut den åt honom, han var inte alls beredd på att barnet skulle säga Ja ta ut den!
Tandläkaren skrattade till och sa att det svaret brukade han verkligen inte få av barn. 
Lite bedövningssalva på och så var tanden ut på ett nafs. Han fick en liten låda att lägga tanden i. Han är så tuff min gosas 💚
(null)

2