Belöningstavla

I stort sätt varje morgon så är det tjafs om att gå till skolan. B känner efter och har alltid ont någonstans, G åmar sig på golvet och gnäller om att det är tråkigt. Måndagar är alltid värst. Jag förstår dom fullt ut. Men jag höll fan på att bli galen av att få återuppleva samma sak varje morgon. Har försökt omformulera, förklara, locka, hota, skylla på skolplikt, att mamma och pappa måste jobba för att vi ska ha råd att bo osv. Men de blir samma sak, vaaaarje morgon. Einsteins uttryck om att det är galenskap att göra samma sak gång på gång och förvänta sig ett nytt resultat stämmer till hundratio procent. 

Så låt mig presentera, belöningstavlan! Bilden är från första veckan och det var så gott som tjafsfria morgnar direkt. Veckan efter (denna vecka) blev G sjuk och var hemma tre dagar, men sånt kan man inte rå för så man får hjärtan ändå.
(null)

Redan första morgonen när min väckarklocka ringde stod B bredvid mig, påklädd och hade borstat tänderna. Han är en riktig prestationsnisse och sa att han ville få full pott. Vilket han också fick. 
G hade en annan plan och siktade på tre hjärtan. Det räckte med lördagsgodis tyckte han.. Men när vi räknade ihop alla hjärtan på fredagen så blev han så glad över hur många han fått ihop, så han fick nog lite blodad tand tror jag. 

Hans största issue är att tvätta händerna ordentligt efter toabesök, och han försöker sig även på att stå upp när han kissar. Vilket han inte kan behärska. Att lyssna är inte heller en styrka hos han, det gäller både hemma och på skolan. Krysset på torsdagen hade han inte lyssnat bra på sina fröknar..

Snart går vi in i tredje veckan. Har upplevt att det varit lite för lätt att få hjärtan så har höjt upp antalen. Försöker göra det anpassat till båda eftersom B gärna vill prestera, men jag vill ju inte att det ska bli någon mani eller ångestladdat för honom. Samtidigt som G är obrydd och behöver en upprepande spark i baken för att både komma ihåg och komma igång.  
Det här med balans har aldrig varit min grej, något jag verkligen får öva på sen jag blev mamma...

1