När man inte tänkt till

Ibland tänker man verkligen inte till. När jag började plugga tänkte jag att det blir ju jätte bra när pojkarna t.ex är sjuka eller har lov, jag kommer ju "bara" plugga och vara hemma en hel del. Tänkte inte alls på det här med hur mycket tid man faktiskt måste lägga på plugget, och att ens barn blir otroligt rastlösa av att vara hemma... 
När B var sjuk sist och hade typ 38.5 i feber i 48 timmar så var han väldigt lugn just under den perioden, men när han mådde bättre vill han ju gärna ha sällskap. Gärna spela olika spel eller bara vara tillsammans utan att mamman hade pluggfokus. 

Nu har de höstlov och jag har en tenta på torsdag. I ett ämne jag tycker är helt ointressant, statistik. Jag tycker det är så himla irrelevant till psykologi! Det plus att min hjärna är immun mot matematik gör att jag måste lägga ner ännu mer tid så jag kan förstå. Inte lätt att räkna x - m / s = z om man inte fattar grunderna. 
Igår pluggade jag till framåt 22 tiden. Hade skit svårt att somna och stänga av. Drömde t.o.m. om skiten. Vaknade vid sju tiden och kunde inte somna om. Och dåligt med sömn verkar ge mig tinnitus nu förtiden, väldigt rogivande.. 

Så denna dag med sömnbrist, tinnitus, kommande tenta och lediga barn har varit en riktig jävla fröjd. Jag ska ju "bara" va hemma och plugga så de kan få va lediga från fritids. Att man inte lär sig... 

1