Som ett brev på posten

Även fast dagen avslutades på ett positivt vis med B så har dagen ändå känts tung. Är ju mycket som försigår i huvudet på mig nu när Mini kan komma närsomhelst samtidigt som man har en väldigt hängig liten Benjamin. 
Så detta fina vykort kunde inte komma lägligare! 

Tack underbara Jennie! 
Texten hon skrev behåller jag för mig själv ☺️

Vykort är så mycket mer personligare än sms, även fast såna såklart oxå är väldigt roliga att få! 
Men det är så tråkigt att man inte skickar fler vykort/post till varandra nu förtiden. Dom kan ju verkligen göra en glad! En liten gest kan ge så mycket glädje. Det gjorde det för mig idag iaf! 

Jennie & jag har typ setts två gånger (tror jag?) sen i somras. Väldigt tråkigt! Vi har ju så kul tillsammans och pratar om allt mellan himmel & jord. Tänk att föräldragruppen medförde sig nånting gott! 
Barnen har insjuknat om varandra och såna saker har kommit i vägen. Familjelivet helt enkelt. Därför är det så viktigt att man inte glömmer bort varandra, utan skickar små fina tankar och ord. Ba sådär! 

Livet | | Kommentera |

B's blåsor

Idag fick vi en remiss till barnakuten. Vår Lilla B blev så loj, inte ens när vi var utomhus så blev han glad och sprallig. Ville bara bli buren på. Samma sak inomhus. Inte så konstigt när han knappt ätit på en vecka. Det han vanligtvis äter till frukost har han inte ens ätit på en hel dag.

Blåsorna på tungan hade försvunnit tackvare salvan Aftex, men var fortfarande röd och irriterad. Men idag hade blåsorna förflyttat sig till insidan av läpparna och kinderna, så han hade små sår där. 
Barnläkaren skrev ut en lokalbedövande gel till B då han avmagrat så mycket, han har gått ned ca 800g på typ en vecka. Det kanske inte låter som mycket men man ser hans revben och ryggrad väldigt tydligt, och hela han känns benig. 

Vi åkte till apoteket, smörjde på alla blåsor och åkte till Max för att äta. Jag grät av lycka när B åt upp en hel kidsburgare. Han t.o.m skakade medan han åt, så hungrig han måste ha varit. 
Att se han äta med så god aptit släppte världens tyngd från mina axlar! Det gick att andas igen. 
Han fick t.o.m energi till att leka i en lekborg. Han log och skrattade! Ett ljud vi inte heller hört på ett tag. Jag vet att jag låter väldigt dramatisk, men den här senaste veckan har varit väldigt påfrestande. Mest för B såklart.
Hoppas verkligen att han blir frisk nu, får äta upp sig och bli sitt normala jag. Den glada, aktiva och matglada lilla killen vi älskar så mycket! Så kanske Mini vågar sig ut nån gång oxå...

Det är inte lätt när det är svårt 

Benjamin, Livet | | Kommentera |

För våra små

Vissa egenskaper har man medfött och andra får man lära sig, särskilt när man blir förälder. Nu har inte B blivit så gammal än så denna lista kommer utökas för mig, men hittills så kan dessa egenskaper läggas till på min "ha fått lära mig"-lista. Tror säkert flera av er päron kommer känna igen er! 

1. Tålamod
Egentligen så har jag nog bara tålamod när det kommer till B. Av någon anledning är jag lugnet själv då. För skulle någon annan t.ex. sitta i mitt knä och skrika i två timmar skulle jag få tuppjuck och kasta in idioten i väggen. Men med Lilla B så sitter jag där, bara finns till och klappar lite på honom och försöker lugna ner han. 

2. Självbehärskning
Ni vet när ens lilla är på väg att somna i ens famn, man ser på ögonen och känner på andetagen att djupsömnen snart är här. Man är riktigt ihop lindade och det är sååå mysigt, så mysigt. Sen plötsligt börjar det PANIK KLIA bak på benet! Men händerna sitter ju fast kring ens lilla så man kommer inte åt att klia!! 
Återigen, hade nån annan legat där så hade jag tagit bort mina händer och kliat satan på fläcken. Men nu är det ju Lilla B, så jag ligger kvar och försöker andas bort kliningen. Goooosfraaabaaa. 

3. Sakna
Jag skulle väl egentligen vilja ha rubriken "självbehärskning" här med, för när B ligger och sover och ser sådär extra mysig ut så krävs det ju all självbehärskning man har för att inte gå in och ge han pussdöden över hela ansiktet. Även fast han kanske haft en dålig dag, kastat nappflaskan i ansiktet på en upprepade gånger, haft utdragen nattning så man bara vill dra bort stora hårtussar från skallen och skrika rätt ut! 
Men när han ligger där och sover så saknar man honom ändå, så man tar fram mobilen och kollar bilder och videos på den lilla drygrumpan. Ingenting man gör med nån annan precis. 

4. Vad gör lite skit?
Jag har i stort sätt alltid varit rätt pedant med hur vissa saker ska stå, att inte låta disk stå i diskhon, ha sängen bäddad, undanplockat i hem och bilen. Jämförelsevis med andra är jag nog fortfarande det, men jämför jag med hur jag var tidigare så har jag verkligen släppt på en hel del. Tycker jag själv! 
Såg en skylt förut där det stod typ "Ursäkta röran, mina barn gör minnen" och den tyckte jag var sååå bra. Jag vill inte vara en tråkmamma som springer efter och städar hela tiden, jag vill mycket hellre vara en lekfull och rolig mamma. Lite skit i hörnen har ingen dött av. 

Livet | | 2 kommentarer |
Upp