Årets extradag

Magen har verkligen varit DRYG idag. Hård som fan, tung och riktigt nedåttryckande. Det finns några dagar per år man inte vill att ens barn föds på, och skottårets extradag är väl ändå en av dom. Så hur mycket det än har tryckt nedåt idag så har jag korsat benen hårdare ;P

Annars så har vi varit hemma hos Ian & Dennis och lekt idag. Åt lite lunch på BK sen tog vi en liten prommis. Jag var en liten promenad-pooper då jag får ont efter två meter, men en liten prommis blev det iaf. Småpojkarna somnade på ett fingerknäpp under promenaden, så när vi promenerat klart gick vi in och tog en kopp kaffe/te medan de sov.


När B vaknade åkte vi till min mamma och åt dagens andra lunch. Magen blev så stor och öm så jag fick lov att låna ett par mjukisar av mamma. Mina gravidbyxor gjorde alldeles för ont, var nära att ta av mig trosorna för de skavde också. Men så kul skulle vi inte ha det. 

Nyss åt jag & V "middag". Jag åt två äggmackor. Snacka om att magsäcken krympt sen Mini växt på sig, finns ingen plats för mat. Men vad gör det om hundra år, eller om 32 dagar ;) 

Livet, Preggo igen! | | Kommentera |

Våååårsol

B vaknade före tuppen idag, troligtvis för att han var hungrig för han smällde i sig en brakfrulle! Han har några dagars matintag att ta igen... 
Efter frukosten hade vi en gravidfotografering hemma med mig och B. Har inte tittat på bilderna själv än, men fotografen V säger att det blev bra. Hm.. Får väl lita på det... 

Sen tog vi bilen till B's farmor och var ute i lekparken vid henne, ääääntliiiigen är vårsolen här! Det är den absolut bästa solen enligt mig. Efter långa mörka månader utan värmade solljus så blir man blir som en ny människa när vårsolen tittar fram. Mer energi, livsglädje och gungor till B!


Sen hjälpte V henne med att sätta upp spegel och belysning i badrummet. Maya lapade sol och B sprang omkring. Till lunch fick han våfflor av sin farmor. Bortskämt ska det va hos far- & morföräldrar! Han har ju inte ätit bra de senaste dagarna så när han gjorde sitt hummande gottis-läte till maten blev man alldeles varm i hjärtat, kändes som att det var så längesen han lät så. 


Sen blev tupplur för en övertrött-B. Vi andra är hemma nu och ska sova vi med. Batteriladdning för hela familjen kan man säga. Sömn, vårsol och sin familj. Mer behövs inte för att själen ska må bra. 

Benjamin, Livet | | 2 kommentarer |

Inget mammapris här inte

De här senaste dagarna med Benjamin och hans växande tänder har varit riktigt krävande. Ja jag vet hur egoistiskt det där lät. Han får stora hörntänder, haft 40 graders feber och mått pyton men jag tycker det är jobbigt. Jag förväntar mig inget mammapris.
Men att vara med nån som gnäller 24/7 om varje grej är frustrerande. Ena sekunden ska han bara sitta i mitt knä, andra sekunden ska han absolut inte vara i mitt knä utan stå själv på golvet men sekunden jag sätter ned han så blir han panikledsen och ska vara i knät igen. Man blir som sagt frustrerad (minst sagt), men man tycker ju mest synd om honom så man låter honom hålla på. Han förstår ju trots allt inte varför han mår som han gör. 
Men igår var jag dum. Jag sa t.o.m till V att jag var en dålig mamma, för jag ville att det skulle bli dags för läggdags för B. Jag orkade helt enkelt inte mer. Jag behövde en paus, få andas och fylla på tålamodet.

Nu ligger han och sover. Lugnt och skönt, inte feberyrandes och vaknar 2-3 ggr/tim. Idag var hans första feberfria dag sen i onsdags, men han har fortfarande varit kinkig. Bara för att febern är borta så gör ju inte tänderna mindre ont. 
Jag kan inte låta bli att titta på honon på babycamen, för jag saknar den lilla drygrumpan. Spelar ingen roll hur dryg han är eller hur frustrerad jag blir, att vara hans mamma är det bästa som finns.

Feberfri och full av energi, då måste det ju bli innebandy match hemma! 

Benjamin, Livet | | 2 kommentarer |
Upp