Veckomatsedeln is back

I ett försök till att börja spara pengar till vårt bröllop (och dra ner på vårt extrema matkonto) så har vi nu infört veckomatsedeln igen. Nu när semestern är slut och vardagen är tillbaka så känns det ändå rätt givet. 

V är den som sköter det mesta som har med maten att göra. Inhandlingen och lagningen. Hans favorit affär är Lidl, fullt förståligt för det är ju både bra varor och priser. Vi köper mycket frukt & grönt och de är billigast i det mesta. Sen i deras svenska köttprodukter har de bra köttprocent, sånt har inte jag tänkt på innan kids. Men nu är jag/vi rätt måna om sånt. 

Vi kommer fortsätta med vår förra "veckomatsedel mall", men sist märkte vi att det blev ofta rester så vi har infört två äta-rester-dagar. Kasta mat är inte acceptabelt. 
Måndagar: Fisk
Tisdagar: Soppa
Onsdagar: Kött
Torsdagar: Rester från veckans mat
Fredagar & lördagar är fria, då vi ofta äter tillsammans med folk då.
Söndagar: Rester från helgens mat

Idag blev det Bs favorit: morotssoppa. Igår åt vi rödspätta, jag & V hade grönsaker i ugn till och pojkarna hade (lite av) det plus ris till. Så hade V gjort en sås som alla älskade: creme fraiché, lime & avokado. Efter såna middagar är det inte tråkigt att få matlåda till jobbet.
(null)


Livet | |
#1 - - Master:

Duktiga ni är! Köpte 6 % nötfärs på Lidl men den var från Holland 🙄

Svar: Ja allt kött är inte svenskt :)
Mimmie

Upp