Julelijulkul

publicerat i Benjamin, Gabriel, Livet;

Har varit sjuuuukt mycket på jobbet denna vecka så har varit helt mos i huvudet när jag varit ledig. Lyckligtvis har små killarna kommit in i ett bra sovmönster. De somnar vid 19-20 och båda sover till minst kl.6:30 och ibland ända till kl.8 (G vaknar för käk en gång under natten). Så jag har fått min vila trots att man är småbarnsmorsa. 


Hursom. Som vanligt den 23:e har vi uppesittarkväll med Vs mamma & syster. Blev hos oss i år för enkelhetens skull. Så när jag kom hem efter jobbet blev "tåntegröt" och julskinkmacka. Och Erika stod och kokade hennes julkola som är föööör mums! 
Förra året vann jag 100kr på bingon och V vann 25.000kr. I år vann bara V 50kr. Lite lamt jämförelsevis. Men men, man ska inte va girig! Hellre det än en nyårslott.... 

På julaftonsmorgon vaknade G först. Hans första jul så han var nog lite ivrig. Men han fick vänta på B med att öppna julklappar.

De fick öppna några av våra julklappar hemma innan vi åkte till vår första hållplats: Julbrunch hos Kia! Mina favoriter fanns på bordet: omelett med kantarellstuvning och ägghalvor. Det är bara inte jul utan det! 

Hos Kia fick B träffa tomten för första gången. Det blev en jätte flopp! Han blev så rädd så han grät och skakade. Tuffen. Fullt förståligt för masken är ju riktigt läskig! G brydde sig inte då han inte fattade vad som hände, han gnuggade mest sömnen ur ögonen för B väckte honom med sitt panikgråt... 
När tomten gått lugnade min farmor B med att tomten har åkt hem nu så vi kan vinka Hejdå till tomten. Det förknippade B med att åka bil, så han sa flera gånger att "tånten, bileen". Haha! Va bara instämma.

Annars hade vi det mysigt. Pojkarna hade sköna små tomtedräkter på sig (lyx att gå i "pyjamas" hela dan!) så de såg ut som små tomtenissar. Och så spelade vi julklappsspelet. Lika kul som förra året!Framåt Kalle-tiden så åkte vi till vårt andra och sista ställe: Vs mamma! Där var i stort sätt hela den sidan av släkten. 

Blev bemötta av uppdukat bord med gottigheter: Erikas julkola, fudge, tomteskum m.m. Är ett UNDER att B som inte får äta godis inte åt en enda bit. En kaka åt han, som han själv bakat dessutom. Thats it!
Tomten kom också till Erika. Men då var V tomte och hade bara ett lösskägg, ingen läskig mask. Och då gick det sååå bra! B va lite rädd i början man när han såg att det var hans pappa så släppte det. Så "pappa tånte" fick en kram innan han gick. 
Vid paketutdelningen hjälpte tomtenissen B till att ge ut alla klappar, han va så duktig! Och G va också jätte duktig, på att äta snöre och på Vs morfars slips. 
Mysig jul. Längtar till nästa år när G ska få träffa tomten. Förhoppningsvis tar tomten släden & renarna och inte bilen då.....