Man lär sig nå nytt varje dag!

publicerat i Allmänt;

Plugga är ju inte riktigt min grej, men att vara "fast" är absolut inte det! Så idag var jag till en studievägledare för att kolla mina alternativ.

I ett tag har jag funderat på att gå en Socionomutbildning. För att komma in på dem måste man ha godkänt i Ma B. Så det sket sig, jag har alltid varit värdelös i matte. Har gett mig själv diagnosen kalkylexi!;) I lågstadiet fick jag extrahjälp, i högstadiet en cpbok (som jag kallade det) och i gymnasiet hade jag en idiotlärare.
Så då tänkte jag göra högskoleprovet för att kompensera min flaw, men att bara öva inför skiten gick ju sämre än sämst. Surare än en citronpaj blev jag för det! Men det var "tur" ändå, för studievägledaren sa att man INTE kan komma in på sina högskolepoäng istället för en behörighet. Behörigheten måste man ALLTID ha, högskolepoängen är bara ett extra.

Han sa oxå att socionomer och beteendevetare slåss om i stort sätt samma jobb. Socionomer har det lättare att få jobben pga bredare utbildning, så det är ett stort BUHU för mig. Men "fördelen" för mig med att köra med beteendevetare är att jag inte behöver läsa nån äckelmatte, och beteendevetare fördjupar sig bara i tre ämnen så dem kan jag läsa på distans. Wich means att jag fortfarande kan jobba och inte behöver ta nå studielån! Wiiiiie:)

Det fick jag lära mig idag. Så det är min plan. Just nu. Får se hur länge den håller!
Any bets?