Första dagen för resten av livet

Min första föreläsning på universitet var idag. Jag var sååå nervös. Nervös för vadå? Mest över kurskamraterna faktiskt. Och hitta sittplats i klassrummet. Avskyr det verkligen. Känner mig alltid så malplacerad. Som den där udda nya eleven ingen vill sitta bredvid i matsalen. 

Föreläsningen började 10:15 så jag åkte hemifrån ca 9:45. Tar liksom 3 min med bil (regnade) så jag tyckte att jag var ute i god tid. Hade även tagit fram kartan över universitet i mobilen så jag skulle hitta rätt ingång och sal.  Jag var förberedd. 

Men asså Jävlarrrrr i min låda, vilket kaos det var när jag kom dit. Det gick fan inte att få parkering nånstans! Körde runt i ca tjugo minuter, då hade jag hamnat en bra bit ifrån universitet. Panikparkerade i och med att tiden va knapp och jag hade en bit att gå. Magkänslan godkände inte parkeringsplatsen men den ogillade komma-försent-till-föresläsningen ännu mer. 
Raska språngsteg. Tittade på universitetets karta och ingången låg inte där jag förstått det som. Panik! Gick till huvudentrén där nån form av övergripande karta med beskrivningar fanns, jag och alla andra som stod där såg ut som fågelholkar. 
Frågade efter vägbeskrivning men var verkligen inte den enda som var ny, det var en milslång kö vid informationsdisken. Jag var då ca tre minuter sen. Övervägde att gå tillbaka till bilen men tog upp kartan på mobilen igen och fick ett bättre hum. 

Hittade rätt ingång. Vid den var man såklart tvungen att ha sitt passerkortet till hands, vilket jag var beredd på men hade inte lärt mig den koden. Kunde siffrorna men vilken ordning var dom i? Slog fel kod två gånger. Snark. Lyckligtvis kom en vänlig man och släppte in mig. 
Kom in till föreläsningen ca tio minuter sent, helt andfådd och svettig (vi kan kalla det glow).  Satte mig vid fönstret på en enskild plats och pustade ut. Jag klarade det. 

Två till kom försent. Lustigt nog satte de sig på varsina enskilda platser bakom mig. Alla tre försenade studenter på rad. 
På rasten småpratade vi. Jag bytte t.o.m. telefonnummer med en av dom för det visade sig att vi bor rätt nära varandra. Kul med en pluggkompis!

Hade som endorfiner när jag kom hem, trots kaoset. Och att jag fick p-bot.. Att hitta sittplats var verkligen mitt minsta bekymmer😂  Helt fantastiskt kul att ha kört igång! Ser fram emot fredagens föreläsning. 
1