Sluta nattmata

publicerat i Benjamin, Livet;
Nu när vi höll koll på att Bs hörtänder var på g så missade vi att en liten tand kom upp nedtill. Så nu har han två tandsingar :) 
Det är ju inte konstigt att det är lite gnälliga nätter just nu, att ha ont i tänder är ju inget hit för nån! Så min timeing är ju hemsk egentligen, men jag har bestämt för att börja sluta nattmata. Han blir ju snart nio månader så näringsmässigt behöver han inte det längre.

I början gick det bra. Istället för att äta 2-3ggr/natt så blev det bara en gång. De andra gångerna funkade en skvätt vatten, nappen eller att få ligga bredvid mamma istället för att ligga själv i spjälsängen. Ett senare moment att avvänja...
Men nu funkar inte det längre utan han SKA ha flaskan. Inte vattenflaska, inte napp och inte bara mammas närhet. Utan en flaska med ersättning. Så nu håller vi på att trappa ned, och på ca en vecka har vi gått från 240ml till 180ml. Inte så pjåkigt tycker jag. Men det är ju mest beteendet till det som jag vill avvänja. Han äter ju fortfarande ca 2-3 ggr/natt. 

Han äter bra om dagarna. Gröt till frukost, sen beroende på hur mycket klockan är och hur länge han sovit så blir det antingen mellis som brukar vara frukt/klämmis med smörgås/kex. Eller lunch med en bär/fruktdessert efteråt. Sen mellis, sen vid 17-18 blir det gröt och sist mellis/middag som oss. Vid läggdags blir det en flaska välling. Så tro mig - han äter! Han vill nog mest ha nattflaskan bara för att tror jag...

Har hört om barn som bara helt plötsligt sover genom nätterna utan problem. Kul för er... Men hur har ni andra gjort som fått jobba lite för det? Vad har funkat och vad har inte funkat? Alltid kul att höra andras historier :)