Recept: VV-inspirerad cheesecake
Cheesecaken blev en variant från en ViktVäktar cheesecake. Jag la dock till pepparkakor i receptet, men min kesella och philadelphia ost var magrare än i receptet så det går säkert jämt ut. Jag gjorde dessutom en dubbel satts då jag gillar höga cheesecakes! Är ingen jävla paj heller. Detta är min variant:


INGREDIENSER
6 ägg
500 g kesella 7,5% (äpple & kanel smak)
200 g philadelphia ost 3% (naturell)
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8st digestive kex
7-9 st pepparkakor (1 till dekorering)
Krossa digestiven och pepparkakorna (jag lägger det i en fryspåse och krossar de med brödkaveln som jag rullar över), lägg i halva smul-sattsen i formen. Fördela sen äggvitorna och äggulorna i varsina skålar, vispa äggvitorna HÅRT! Du ska kunna hålla skålen upp och ned utan att äggvitorna faller ur. I skålen med äggulor blandar du ned resterande ingredienser och blandar väl. Häll sedan över äggvitan i ägguleblandningen och rör försiktigt om med t.ex en slickepott. När det är klart har du i det i formen och strör sist över resterande av smulblandningen på det vis du vill ha det. Det "ska" väl täcka hela cheesecaken egentligen, men jag ville göra det lite fint och få äta med ögonen eftersom jag inte kunde smaka. Att baka utan att smaka är karaktärsbyggande! Och idiotiskt.
Lycka till!