Morotskaka the mugcakestyle
Anledningen till att jag inte skrev ut receptet på gårdagens mugcake var att den var rätt så torr, ingen jätte hit. Därför googlade jag runt lite grann och kom in på Tasty Health's sida. Såklart! Den kvinnan har nyttigare recept på allt, och det är gott! Visst, du kan inte göra en chokladbar och förvänta dig en Marabou, men det är sjukligt gott ändå. Och då jag äääälskar morotskakor så var detta recept ett måste för mig.
Nu gjorde inte jag exakt som henne för jag hade inte allt hemma, men detta är min version av hennes recept på mugcake med smak av morotskaka. Hennes recept hittar ni HÄR längst ned på sidan. På vägen ned får ni se massa annat gott oxå ;)
BLANDA I EN BUNKE
1 skopa (30 g) proteinpulver
½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 msk lågkalori äppelmos
1 äggvita
2 tsk kanel
1 dl lättmjölk
3 msk finriven morot
Häll ned alla ingredienser i en lämplig liten skål med lock, micra på full i effekt i 60-120 sekunder.
Jag glömde bort tiden och hade min inne 120 sek och då hade mugcaken fått av locket och börjat klättra ut, haha! Medan det micras så kan du göra frostingen.
Jag glömde bort tiden och hade min inne 120 sek och då hade mugcaken fått av locket och börjat klättra ut, haha! Medan det micras så kan du göra frostingen.
FROSTINGEN
50 g lätt kvarg
50 g mini keso
2 tsk stevia strö
1 msk riven kokos
Blanda så du får bort kesoklumparna så den smaken inte "tar över". Smeta på frostingen på kakan som du låtit svalna lite. Ta en gaffel och HUGG IN!!!

Min mugcake blev lite rining på toppen (eller botten av skålen), krämigt satan ;)
Kcal för hela kalaset blev ca 370, många bäckar små!