Fotboll, fotboll och ännu mera fotboll

Minns ni den tiden när långledighet innebär just ledighet? Att man var ledig, kunde njuta av solen och ta saker som de kommer. Minns ni det? Nä inte jag heller... men vi har haft det bra ändå under denna långledighet. Kanske inte G så mycket, då han inte älskar fotboll. Då är det extra jobbigt när brorsan har cup torsdag - söndag och alla i familjen vill se! 
 
I torsdags började cupen för B. Han och några andra från P14 blev tillfrågade om att hjälpa GIF P13, de har tydligen fått in 15 stycken pojkar som aldrig spelat fotboll följt av bortfall av deras bästa spelare. Så de behövde verkligen hjälp. De lånade 5 - 6 st från P14, som gjorde iaf minst hälften av alla deras mål. Är inte menat som skrytsamt för P14, då hade jag inte hållit tillbaka. Utan mer konstaterande. På lördagen bad t.o.m. tränarna för P13-gruppen som B var med i om hjälp från P14-tränarna, vilket jag tycker var stort av dom. Min V och en annan tränare har ju spelat fotboll hela uppväxten, den andra är även lagkapten i sitt lag idag. "Bara" ett a-lag men ändå, det säger jag mest för att ge en mer målande bild till de andra tränarna som (vad jag fått till mig) aldrig har spelat fotboll. Man har olika syn på spelupplägg och så, men att säga till spelarna att man inte ska passa och dribbla utan bara satsa på långskott för att "då kommer man närmare mål", det säger mycket. Vad lär barnen sig då? Hur utvecklas det? Många frågetecken...
Första matchen som de spelade efter att P14-tränarna hjälpte till, ledde till den gruppens första vinst. Man fick se vissa av P13-killarna blomma när de fick dribbla lite och få mer självkänsla. Så kul att se! Efteråt frågade t.o.m. några av barnen om inte V kunde börja som deras tränare oxå, så gulligt! Och B fick också frågan om han inte kunde börja i deras lag, haha. Han var dock inte så sugen, på kvällen efter första dagen så sa han att han längtade till att få spela med sitt P14 igen. För "de kan iaf ta emot en passning", och så är han ju van med passningsspel och inte bara skjuta mot mål.

Iallafall. Torsdag. Förluster i alla konstellationer, de mål som blev gjorde vår stjärna. Vi fick finbesök av lilla Maja, hon är så otroligt mammig så hon är skit tråkig. Jag passade på att norpa henne vid sovstunden, när hon vaknade höll jag henne med ryggen emot sina föräldrar så hon inte skulle pipa😂 Min strategi lyckades i 40 min, men då var iaf Bs match klar så det gjorde inget. 
Efter alla matcher följde B's bästa fotbollskompis Emilio med oss hem. De pep iväg direkt till Önsta IP (trots duggregn). Efter ca tre timmar när klockan var kring 19 så ringde V dom och sa att de borde äta middag. Helt galet att de kan spela så mycket fotboll, och ändå inte bli hungriga! Till slut kom de hem och åt middagstoast. 
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredagen levererade strålande sol, och en lång paus mellan matcherna så vi for hem och åt lunch. Emilio följde med oss hem och deras lagkompis Matteo, de spelade fotbollsgolf på våran gård medan jag & G spelade Uno. Slängde i oss korv med bröd lunch innan vi skulle va tillbaka för fler matcher. 
(null)
(null)
(null)

På lördagen skulle G äntligen få en paus från B's fotboll. Han skulle få gå på kalas! Vad jag dock hade dragit ut på att säga var att kalaset var i plåthallen, alltså ett fotbollskalas, hahaha! Stackarn. Blev en lite motig start men tackvare kompisar och go-fika så gick det bra till slut, han var t.o.m. med och spelade fotboll. Måste tillägga att han är oanat snabb! Jag blir lika ställd varje gång när jag ser honom maxa sitt spring med sina kompisar. 
(null)
(null)
(null)
(null)
Efter cupen och G's kalas så skulle B iväg på kalas han oxå, och jag skulle iväg på en gryta-mammor-kväll. De hade en sån sammanstrålning förra året som jag inte kunde vara med på, men i år tänkte jag att jag kunde va med en stund. Äta lite och samkväma, sen tacka för mig vid 21-22 (senast) för jag va så hjärntrött efter cupen. Jo tjena, jag kom hem vid halv tre på morgonen! Hade såååå roligt. Längesen jag skratta så jag fick SÅ ont i käkarna. 
 
Igår så spelade jag & G kort medan B hade  veckans sjunde fotbollsmatch, när han kom hem var han helt slut och däckade på mig. Så underbart mysigt! 
På eftermiddagen var det veckan sista match och B fick då äntligen köra med sitt kära P14 igen, blev en riktigt spännande match mot VIK. Ett tag låg de under med 3-1 men lyckades ta igen det helt och hållet, så det vann med 5-3! Så härligt. Full förståelse till att B saknat sitt lag.  
(null)
(null)