Kan själv

Äntligen så har Gs språk släppt och han gör sig mer och mer förstådd med hjälp av språket än att behöva visa. Jag var lite orolig där ett tag, men alla sa att det var helt i onödan och det hade dom rätt i. 
Han pratar ju inte klockrent men man hör vad han vill, när han ska säga Min tur så blir det miin tuuut. Eller om han ska gå på toaletten så säger han Jaag kiischaa. Han är mycket för att dra uuuuut på vokalerna. 

Sen så vill han ju göra allt som storebror gör, precis allt. Även om han inte kan så får man inte hjälpa han förrän han vill det. B kan t.ex klättra upp i bilbarnstolen och sätta sig själv, G var inte så duktig på det i början så man ville gärna hjälpa till lite. Men fy fa-an vilket liv det blev om man hjälpte honom en hundradels sekund för tidigt än vad han själv ville. Hesa Fredrik blev överröstad tio gånger om. Jisses vilket temperament lill killen kan ha...
Sen går ju B på toa själv. Han säger till om han är kissnödig sen går han och tar av sig byxorna och kalsonger och kissar. Det vill såklart G oxå göra, fast han har ju inga kalsonger så han tar av sig blöjan istället. Har hänt flera gånger att han tar av sig blöjan och kissar på toaletten självmant hemma, och på dagis kan han gå på pottan. Jätte duktig är han! Ibland kan det bli att han kissar i blöjan först och sen sätter sig på toaletten, men han har fattat galoppen på egen hand. Så det blir definitvt öva på att bli blöjfri i sommar. Mammahjärtat är riktigt stolt. 
Det enda som är mindre roligt är när han nån gång haft en bajsblöja och tagit av sig blöjan själv för att kissa. Hemskt. Så när han säger Baaj så släpper man verkligen ALLT och hjälper honom 😂
(null)


Gabriel, Livet | |
Upp