Gs 2017

Om man tyckte att B utvecklades mycket så är det inget i jämförelse med G. Han började året med t.ex att lära sig krypa och springer nu som en galning. Galne Gabbe!

Den fjärde januari tog G sina första krypsteg. Små fantastiska steg med sina knubbisben. Och den 25:e började han resa sig och blev allt mer våghalsig. 
Han älskade att lära sig äta själv. Pappalediga-V tyckte mindre om allt kladd men jag hade gått den hårda kladd-skolan med B så G fick kladda med mig.
(null)
(null)
(null)
(null)

 
Starten i februari var inge rolig då Gs förkylningsastma krånglade så det blev en tripp till barnakuten. Men den trippen gick relativt snabbt, blev iaf ingen övernattning.
Vårvädret började komma fram och vi var ute så mycket det bara gick. Var vi inne så var G som en svans på stackars B, särskilt när G blev bättre och bättre på att resa sig.
(null) (null)
(null)


I mars fick vi några härliga Kiadagar. Rastlösa G fick en present som skulle underhålla han vid matbordet. Sen åkte vi och badade, hade kvällsmys, åkte till Kungsbyn och matade ankor vid svartån. Fast G va inte så bra på att mata ankorna, han åt brödet själv istället. V var i London med sin familj under den tiden. När han kom tillbaka hade jag fått G att sluta med vällingflaska på nätterna.
(null) (null) (null)
(null)
(null)

G började rocka lära-gå vagnen hemma på gården. Han älskade att gunga, även om det kunde vara väldigt sövande ibland... 
Och han små fina lockar började komma fram.
(null)
(null)
(null)
(null)


I april så fick G sina vattkoppor, han hade det jobbigare än storebror och hade det besvärligt i 1,5 dygn ungefär. Höll mig & V vakna en natt då salvan tog slut och vi fick ta till potatismjöl (husmorsknep enligt min farmor), och bara vi smörjde med massa potatismjölså sov han som en stock. När vi slutade vaknade han. Men han hade stora och varfyllda vattkoppor så det måste ha varit jätte jobbigt💔
(null)

Han fyllde ett helt år. Vår lille glädjeklump blev så fint firad av sina små kompisar med pannkakskalas och på släktkalaset fick han äta sin första tårta, en Karl Gustav tårta. Alla förväntade sig att han skulle mosa i sig men han satt fint och plockade lite i taget och åt lugnt och fint.
Fick många fina present. Bl.a. studsmatta och en gunga.
(null)
(null)
(null)
(null)

Gs första smakprov på glass var en sandewich som han fick av sig sin generösa storebror. Av oss var det en nostalgiskglasstrut.
(null)


Maj var en riktig vår- och sommarmånad. Var mycket mellis ute, springa utan och med lära-gå-vagnen, hjälpa sin mamma plantera, träffa mormor för playdates och så fick G en kärlek för grillade majskolvar.
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi testade en inskolning på G som senare gick åt skogen då förkylningastman kicka in. Men första dagen gick jätte bra. Han åt bra, inspekterade nyfiket på allt och kramade sin nya främmande fröken tre gånger.
(null)
(null)

Åkte tåg för första gången till Sala med Kia på Barnens dag. G hann leka i lekparken men sov sen mest, även om han hann va vaken och sprallig under tågresorna. Sista bussresan hem somnade både han & storebror.
(null) (null)
(null)

Följde med och köpte isglass från glassbilen. Hade inte B oxå ätit en isglass så tror jag att G hade struntat i den iskalla pinnen😂
(null)

Fick självklart vara med och inviga sin mammas cykel med barnstol. Var riktigt kul!
(null)


Juni lärde sig G sitt första ord: mamma! Han sa det inte på ett gulligt vis utan ett mer skällande vis, som att jag hade gjort nåt hemskt bus. Mammaaaa! 😂
Rastlös, nyfiken, lät aldrig nåt vara ifred och alltid alltid glad💚
(null)

15 juni åkte vi in för Gs förkylningsastma var jobbig, medicinerna hemma är bra men räcker inte alltid till. Denna gång räckte medicinerna inte till för att han hade lugninflammation oxå. Han medicineras och undersöktes med ett glatt humör. Det enda som inte var kul var att sova med ansiktsmasken. 
När vi blev utskrivna tog Kia oss på en lekdag i Lill Hamras lekpark, åt på Max, sprang omkring i leksaksaffär och sen leka hemma på gården. Skönt att äntligen få vara hemma. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Vi åkte ut i skogen med Vs syster och deras mormor och morfar och hade picknick. G fick åka ryggsäck då han skulle stoppa in aaaallt i munnen som vanligt.
(null) (null)

Midsommar firade vi med grännerna Wilhelmsson. Mina fina killar! 
(null) (null)

 Farfar kom tillbaka från sin utlandsresa och hade köpt presenter. Han hade lite svårt med storlekarna, Gs fotbollsset var t.o.m förstort för B haha! (null)    

När B hade haft skolavslutning åkte vi ut till Lill åudden och lekte i deras lekpark. Åt lite mellis och kollade på båtarna på land och i vattnet.
(null)
(null)


Juli var en händelserik sommarmånad, och många första för G. Vi startade månaden med att cykla ner till Power Meet, alla turades om att jaga galne Gabbe men till slut gav vi han en glass så han skulle sitta stilla.
(null)
(null)

Vi tog en familjetripp till Skansen. Kollade på massa djur, åt over priced mat och gick en massa. Höjdpunkten för G var att åka karuseller för första gången, och med sin storebror. Sån lycka!
(null)
(null)
(null)
(null)

Badade i pool för första gången på Skantzö camping. Det var lite kallt så blev ingen riktig hit där och då. Men det kom fler gånger som gick bättre lyckligtvis.
(null)

G fick vara med bakom kulisserna på sin faster möhippa. Han var en succé och tyckte att det var jätte roligt!
(null)

Resten av månaden var full av utflykter, till Kolmården, Sagostigen, Aquaria, Gäddeholms badplats, Björnön. De flesta med fam. Csaszar och Gs favorit Melina (deras dotter). När hon inte passade upp på honom på våra utflykter kom hon ibland och plingade på och frågade efter G. 
Blandade bilder:
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Startade augusti med en roadtrip till Sala med Gs favorit Melina och hennes familj. B & Nilas härjade runt i lekparken och Melina & G körde sitt race. Efter lekparken blev det en promenad i den fina parken medan vi åt glass. 
(null)
(null) (null)

Jag försökte ta en mysig selfie med G men han var för rastlös och var inte alls med på dom noterna...
(null)

Tog en tur till pojkarnas farfar som hade parkerat husbilen ca 1,5 tim bort. Vs bonussystrar och deras respektive+barn var oxå där på besök så var mycket lek, fika och grillning.
(null)
(null)

Körde en till inskolning, det gick jätte bra för G som va lika glad som alltid. Inskolningen var torsd & fredag och så hade vi på måndagen oxå, men då kom vi tillbaka och chockerade fröknarna med att G brutit armen. Min lilla älskling försökte sätta sig i barnvagnen själv men ramlade olyckligt ner. Dröjde inte länge innan vi sålde den barnvagnen....
Så G blev inskriven på 64:an för andra gången för året. 10tim väntan på operation, fick sova och observeras under natten efter operationen och 12tim efter operationen var G igång och klättrade igen. Inte lärt sig nåt...  
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)

Trots gips så härjde galne & glada G på som vanligt. Så ingen vits att va inne och försöka ha han i bubbeplast, life goes on.
(null)
(null)


I september tog Kia med oss till ett familjevent med massa hoppborgar, hundshow, ponnyridning osv. G försökte sig på flera hoppborgar och hade jätte kul. Trots gips.
(null)
(null)

När en månad med gips hade gått åkte det äntligen av! Och klätterlivet fortsatte som vanligt...
(null)
(null) (null)

Plockade svamp med pojkarnas hamor och hennes föräldrar. G fick en chans att slippa bärryggsäcken men det sluta med den ändå... 
(null)
(null)

Åkte på sitt första dop (förutom sitt egna) när kusin Ines döptes. Gs lockar hade verkligen blommat.
(null)
(null)


I oktober bakade vi kanelbullar på kanelbullens dag med pojkarnas mormor, och när hon senare fyllde år blev det tårtbakning. Samma dag som mormor fyllde år hade G sin 1,5 års dag så det var perfekt med tårta. Som G hade svårt att hålla fingrarna borta ifrån.
Kolla va stor han är nu jämfört med när han började krypa i januari, eller bara när han fyllde ett år...
(null)
(null)
(null)


Fyllde dagarna med playdates med grännerna Anette & Isak. G & Isak går på grannavdelningar så de ses typ hela dagarna. När Anette en dag skulle lämna en ledsen Isak och G redan var på plats så gick han fram till Isak, sa Koom och tog han i handen och så gick de iväg och lekte. 
Andra dagar har Anette fått sett att de springer emot varandra och kramas. 

(null)
(null)

Fröknarna berättar oxå att G & B springer emot varandra och kramas när de ser varandra på förskolan. Och att B stolt berättar att G är hans lillebroo. 
(null)

På Halloween karvade jag ur en pumpa. Kia kom över på halloween pyssel så vi gjorde bl.a spöken av vita plastmuggar och vitt papper. 
På kvällen kom Gs gudmor Linda och hjälpte dom att sitt fredagsmys på en spök-skattjakt.
(null)
(null)


G fick sätta sig i frisörstolen för första gången. Jag grät när vi gick där ifrån för att de hade tagit Gs lockar, men han blev väldigt fin såklart. Även fast klippningen var sjukt ojämn.
(null) (null)
(null)


I november tog vi en utflykt tillsammans med Anette & Isak och såg Trixteatern. Pojkarna var riktigt duktiga under hela föreställningen, trots att den var ca 45min lång. Var nå typ av rekord för G att va lugn så länge.
(null)
(null)

När kladdkakans dag kom så kom oxå Anette & Isak över på playdate efter fsk. Vi försökte självklart göra en kladdkaka men nån (Isak eller G. Troligtvis G....) höjde graderna på ugnen så det blev en kol-kaka istället.
Dagen efter kom Anette över med den gottigaste kladdkakan vi sett, G hade svårt att hålla fingrarna i styr som vanligt.
(null)

När storebror fyllde tre år så hade vår stiliga lilla G det kalaskul han oxå: äta massa gott, lekkompisar hela helgen och på släktkalaset fick G några sympati-paket. Men han tyckte nog det var roligast att farfars hund Oliver kom på kalaset. Han följer Oliver som en skugga fastän det är han som håller i kopplet, han drar aldrig utan säger kooom till Oliver och väntar på att han ska följa med. En bra djurvän. 
(null) (null)

18 månaders kontrollen gick jätte bra. Allt såg bra utan och hans viktkurva låg över hans längdkurva, men det förvånade ingen 😂
(null)

Så kom Halloween och det blev spökfest på fsk med spöksånger, dans, popcorn & saft. Det var så härligt att se hur G trivs på fsk och är sitt riktiga jag där med: nyfiken, envis, glad och vill va med på allt. Ett riktigt gott tecken på att han trivs och känner sig trygg.
På spökfesten möttes alla avdelningar i en stor sal och jag fick blinka många gånger för att inte störtböla av lycka när G & B sprang emot varandra och kramades, och att de satt bredvid varandra under spöksångerna och att B satt och klappade på G som satt nöjt bredvid sin storebror. Mamma-krokodil-glädjetårarna flödade inombords.
(null) 
(null) 
(null)


December, en kritisk månad för G och hans förkylningastma men han klarade sig finfint. 
G fick julklappskalender för första gången, förra året var han lite för liten. 
Vi bakade en hel del även fast G åt mest. Vi dekorerade färdiga pepparkakor en gång, bakade massa olika med pojkarnas hamor & faster och när vi bakade med pepparkaksdeg så tryckte G i sig mer deg än vad han kavlade. 
(null) (null) (null)
(null)

Hade turen att få lite snö så en dag hämtade jag pojkarna på deras snowracer och mötte mormor för mellis vid pulkabacken. G var dock inge förtjust i pulkaåkningen och gjorde en två-blöja så det blev inte långvarigt.
(null)

Pojkarnas första lucia var i lite rusk, hade varit mysigare med mer minusgrader så det hade snöat. Men men.
G stod fint med en av våra favoritfröknar under hela uppträdandet, inga tokigheter utan var helt stilla. Efteråt blev det fika på pojkarnas avdelningar, G tryckte flera pepparkakor innan vi gick. Han fick va tomtenisse hela dagen, jätte skönt tror jag att springa omkring i typ en pyjamas hela dan.
(null) (null)

Fyra olika julaftonar med massa av paket, mat och familj. Gs favorit på julbordet var nog mimosa salladen, han utbrast ett högt MMMM när han smakade. 
(null)

Min lojala följeslagare. Vet inte hur många såna här bilder jag tagit på honom när han sitter på sin pall och väntar på mig. Bra med snacks när mamma sminkar sig.
(null)

På nyårsafton fick vi sällskap av min kusin. Åt gott, tände tomtebloss och myste innan vi lade oss i våra normala läggtider och sov in det nya året. För skönt.
(null)

Det var ditt år min älskade lilla G💚
Har inte fått med så mycket som jag velat, t.ex att när man frågar dig om man ska byta blöja så går du till vår blöjhink och hämtar ny blöja, tvättservetter och en handduk att ligga på. Sen försöker du lägga ut handduken på soffan och lägga dig redo för blöjbytet. Såå duktig!

Du har vuxit såå detta år. Började med att lära dig krypa och slutar året med massa olika ord, desto fler ordförståelser, springer och är en duktig liten klätterapa. Du är kanske inte lika snabb på att uttrycka dig i ord men ingen jämngammal kan nog utmana dig i det fysiska. 
Jag (ingen) kan få nog av att pussa på dina kinder, det är helt omöjligt att plocka upp dig utan att pussa på dom. 

Du är helt fantastisk.
Fun-fun-fantastisk.
(null)
(null) 
Gabriel, Livet | |
#1 - - Master:

Instämmer ❤️ Helt FANTASTISK ❤️

Upp