Bs 2017

När jag blickar tillbaks på bilderna för ett år sen så ser jag hur stor B har blivit. Hur läskigt fort han växer upp och blir en stor pojke. 
En liten bildresumé:

I januari så hade jag & B en egen dag tillsammans. Bara vi två. Vi åkte och badade pä löga, köpte lite fika och matade två fåglar som flög inne på badhuset. Bs tekaka var större än hans ansikte så han kunde absolut dela med sig. 
Efteråt gick vi på bio och såg Alfons. Det var första gången B var på bio och vi var ensamma i hela biosalonen. Så mysigt! Han satt som ett ljus och åt sin lilla popcorn och när han hade ätit färdigt ville han sitta i mitt knä. 
(null)
(null)

B debutade i skridskoåkning på mälaren vid sin farfars bostad oxå. Han fick oxå testa att åka på sin farfars spark på isen. 
(null)


I februari hade vi popcornmys på fredagar, solen började titta fram så då åts det mellis ute vid varje tillfälle (med grännerna såklart). På semmeldagen åt B en ordentligt stor semla. Bilden talar för hur han tyckte att det smakade. Mitt lilla gräddmonster♥️
(null)
(null)
(null)
(null)


Mars började jätte roligt med två Kia dagar. Började med att bada på Kristiansborg, hade mys på kvällen och åkte till Kungsbyn dagen efter. Där klappade B sin första älg. 
I mitten på månaden blev det inge roligt för B som fick vattkoppor. Vi hade varit på två vattkoppsträffar så det var väntat. Tycker B fick en rätt mild släng, en halv natt tyckte han att det var rätt så jobbig och den natten hade han oxå feber. Annars märktes det ingenting på honom. 
(null)
(null) (null)
(null)
(null)


Vårkänslorna kom redan i april för B. Han & Alina har varit så supergulliga mot varandra sen första stund. Detta är deras första puss som mamma Marie fångade på bild. Så det var  glada barn när vi sprang på varann på Valborg där vi skulle kolla majbrasan (som aldrig tändes för de sakna brandpost).
Lillebror fyllde 1 år och fick en studsmatta i födelsedagspresent, kan garantera att B blev gladast för det.
(null)
(null)
(null)


Maj var en kul månad. Då fick vi en till Kiadag och åkte vi tåg för första gången. Vi åkte till Sala och lekte i deras lekpark sen blev det hoppborg inne i centrum och annat bus innan hemfärd. 
(null) 
(null)

 B fick tömma sin spargris i samband med förändringen av de svenska pengarna. De  mesta satte vi in på banken men lite fick han gå och välja ut sin första plånbok och välja ut en leksak för resterande pengar. Plånboken  var blå med en polisbil på och leksaken blev ett målar/stämpelset med dinosaurier. B var sååå stolt när han betalade, han var flera meter lång. Och när vi gick ut från leksaksaffären gick han långt framför mig & G med sin påse i högsta hugg. En mycket stolt kille som sagt. 
(null)
(null)

Juni var en riktig sjukmånad för oss. Jag fick nån influensa och blev sjukskriven 2v, G blev inlagd på 64:an i två nätter. Då passade V & B på att ha kvalitetstid och åkte till Leos Lekland. Tittar man på B på bilden tillsammans med V så ser han så mycket äldre ut jämfört med den första bilden när han har en gul handduk på sig.. det går jobbigt fort).
När G blev utskriven tog Kia ut oss på dagsutflykt till Lill Hamras lekpark och så fick pojkarna välja varsin leksak på Toys R Us (en leksak var blev två haha).
(null)
(null) 
(null)

Dagen pojkarna tog sommarlov och B slutade på sin första förskola så åkte vi ner till hamnen med lite matsäck och lekte i lekparken, tittade på båtar på vattnet och på land. 
(null)
(null)

I juli hände det massa roligt! Vi cyklade ner till Power Meet. Tog en spontan dagstripp till Skansen där B för första gången: klappade en spindel, åkte karusell med lillebror och spelade på lotteri. Med grannarna hade vi gårdsgrillning, åkte vi till Salas lekpark och åt glass, övernattade på Vildmarkshotellet på Kolmården, Sagostigen, kollade fiskarna på Aquaria, badade ute på Skantzö & Björnen. 
Det var semester och sommar helt enkelt!
(null) 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) 
(null)
(null)


I augusti började vi gå tillbaka till tråkvardagen och rutiner. Pojkarna började på ny förskola och skolades in, det gick riktigt bra. Men innan så hann vi med en tur ut till farfasch husbil typ 1,5 tim bilkörning bortåt där B fick fiska för första gången. 
(null)
(null) 
(null)
(null) (null)     

September var en  bra månad, fastän semestern var över. B har lite svårt med att inte vara ensambarn men började här att acceptera sin storebrorsroll allt mer, tror att det är mycket tackvare förskolan. 
(null)

Kia tog med oss ut till Badelunda där Länsförsäkringar hade ett event. B gick crazy på alla uppblåsbara hoppborgar, hinderbanor osv. Han är en försiktig kille men när han väl provar och får mersmak så är det kört.
(null)
(null)

Bs bästa killkompisar är grannpojkarna Nilas och Emils. Nilas är ett år äldre än B och Emils är två år äldre, så de är tripp, trapp & trull. När förskolan var slut så sprang de tre i mellan sina hem på playdates hos varandra.
(null) (null)

Vi provade att plocka "hamp" en dag med Hamor och hennes föräldrar. De ser vi fram emot denna höst oxå.  (null)


Oktober bakade och pysslade vi en hel del. Vi testbakade pannkaksmuffins med grannarna Anette &  Isak. På kanelbullensdag så bakade vi med mormor. När hon sen fyllde år bakade B & mormor tårta.  (null)
(null)

När Halloween kom hade vi pyssel-em med Kia, och på kvällen kom min kusin Linda och hjälpte pojkarna gå en spök-skattjakt till sitt fredagsmys.
(null) (null)

En jättefin höstdag åt vi mellis i stora lekparken och sprang uppför ica backen och rullade nerför.  Så simpelt en helt vanlig dag men väldigt tacksamt för livet i helhet.
(null)

B fick ta med sina föräldrar på Bamse showen. Efteråt pratade han mer om Magnus Samuelsson än nån annan figur i showen. Väldigt otippat.
(null)


November är Bs födelsedagsmånad så han tyckte nog det var en jätte rolig helg mitten av månaden med totalt två kalas, två tårtor och massor av paket. Hans favoritpresent var alla bilar från filmerna Bilar, de leker han fortfarande och mest med. Särskilt lastbilen Mack som kan ha flera bilar i sig.  (null)
(null)
(null)

Det var oxå Halloween och spökfest på pojkarnas förskola. Jag fixade ledigt den dagen så jag kunde få va med och titta. I mina ögon var detta lika kul som när de går lucia, men jag var verkligen den enda föräldern som tyckte det haha! Men det var jätte kul att vara där och se dom sjunga spöksånger, få saft & popcorn och sen ha lite disco.
(null)
(null)

Sen kom pojkarnas bilder från fotograferingen Öppna förskolan hade tidigare, denna bild har blivit fleras favorit.
(null)

December, alla barns favorit månad. Lyckligtvis fick vi några vita vinterdagar. De flesta av dom tillsammans med våra roliga gränner Anette & Isak. Några av dom var med andra vänner, som t.ex Alina.
(null)
(null)

Jag försökta komma på olika julpyssel för både B & G. Allt som har nåt med att man kan äta gick hem. Så dekorerade pepparkakor en dag. Bakade och använde kristyr en annan dag. En tredje dag hade vi julbak med pojkarnas hamor & faster. Då blev det mycket äta (null) (null) (null)
När B lussade så stod han i mitten av barnmassan så vi såg han inte så mycket, men av det vi såg så sjöng han på bra. Efteråt blev det julfika och B fick va tomtenisse hela dagen. 
(null) (null) (null)

Dagen B ramlade och tog emot sig med ansiktet var inge roligt alls. Men alla tänder satt kvar, även om läppen sprack och näsan fick sig en ordentlig kyss så gick det bra. Och när vi åkte för att köpa en glass och kom ut med en glassbox så kändes det nog ännu bättre för honom💙 Var mycket roligare när han fick plocka sin första godispåse några dagar innan. Det var en väldigt glad kille som ville ha mycket av allt, självklart får man beslutsångest när man aldrig plockat godis förut. Men han var lika duktig som alltid. (null)
(null)

Totalt fyra julaftonar för våra två små pojkar. Alldeles för mycket men vad ska man göra? B var duktig på att säga tack (ett högt tack rätt ut till alla när paketen var öppnade) och hjälpa lillebror öppna sina när han tröttnade på paketöppning. (null)

Nyår var inge särskilt för oss i år. Vi hade myskläder, åt gott och tände tomtebloss. Men vi hade iaf bakat en nyårs cheesecake tillsammans. 
(null) (null)


Det var Bs 2017
💙
Han är en otroligt lättlärd, envis, organiserad, busig, lugn, egen, unik kille. Och alltid mammas kille.
Benjamin, Livet | |
#1 - - Master:

Vilken underbar summering av året hjärtat❤️ Känns som det är dags för en Mastersdag snart 💕💕

Svar: Jag är inte klar!! Råkade klicka på publicera istället för spara utkast. Måste ju göra klart hela året 😄

En Masters dag va alldeles för längesen💕
Mimmie

Upp