Blöjfri

År 2018 har börjat som Bs första blöjfria år för han har börjat sova utan blöja, såå duktig! 

 
Våren 2017 började vi successivt ta bort hans blöja, men det blev nog lite förvirrande för honom för han hade aldrig blöja inne och uppmanades att bara gå på toaletten, men när han va ute och hade overall på sig fick han ha blöja och då var helt plötsligt okej att "göra på sig". Så när sommaren kom åkte blöjan av helt, är så mycket lättare för alla då. Är man ute kör man i buskarna bara. Mitt bästa tips! Självklart blev det några olyckor men sånt får man ju räkna med. Enda gången B ville  ha blöja var när han ibland skulle göra nummer två. Och det fick man ju acceptera och ta i hans takt så han inte skulle hålla sig och bli mer hård i magen, vilket han kunde va för det är ju roligare att leka än att gå på toa. 
När förskolan började sa vi att det finns blöjor om han vill bajsa så men att han kissar på toaletten. De har aldrig använt nån blöja och det har blivit några olyckor för det är ju som sagt roligare att leka än att berätta/erkänna att man är nödig. Men men, så är det ju.

Nu var det längesen det blev en olycka så för 7-10 dagar sen provade vi att sluta med nattblöja. Den har iaf var torr 9 av 10 gånger. Totalt har det blivit en olycka 3-4 ggr i sängen, i våran säng... Och det lustiga med det är att Bs säng har ett vattentåligt underlakan (vet inte vad det heter på riktigt) men det har inte vi så det blev ju drygt att han gjorde i våran säng. Så vi köpte ett vattentåligt underlakan till vår säng oxå, på ikea för 250kr. När det var inhandlat och inbäddat så kom det inga fler olyckor. Så nu har vi varit olycksfria i en vecka! I natt väckte han mig för att få sällskap till toan. Svinbra jobbat av vår duktiga lilla tre åring!

(null)


Benjamin, Livet | |
Upp