Olika men lika

Jag slutar aldrig förundras över hur olika mina pojkar är. Det blir tydligare för var dag som går. Inte bara i utseendet där de är väldigt olika, finns typ inte ett endaste drag som liknar den andra. 
B är smal, har sin pappas raka hår men mitt hårfäste, mina ögon men sin pappas öron. Han började prata och gå tidigt (9 månader) men klättrade aldrig på saker och rotade aldrig i skåp och lådor.
G är en knubbis, har mitt självfall men sin pappas högre hårfäste, pappas ögon men mina öron som är som limmade längst huvudet. Han säger fortfarande enstaka ord och började gå i mer normal ålder (12 månader), och han klättrar på allt och rotar i allt han kommer över. Han har tom börjat överlista våra barnsäkra grejer. Som tex kan han ta bort vårt långa metall-skohorn helt ljudlöst från besticklådorna (knappt så jag själv kan det). Härom dan hade han tagit bort skohornet, skjutit fram en stol, tagit en sax ur översta lådan och skulle väl skala en clementin för när V såg han så stod han med saxen i högsta hugg och högg i clementinen.....

Pojkar kommer alltid vara pojkar, och båda två är "klassiska" pojkar när de leker: busas riktigt vilt och högljutt. Inga tebjudningar eller ritstunder som föredras här inte. Även om B har den sidan hos sig, han är den lugna. Han gillar att lägga pussel och att man läser för honom. När han leker med sina bilar radar han upp dom i olika kategorier, ena kategorin kan vara färgordning och när den är klar sorterar han dom i storleksordning osv. Så kan han hålla på i timmar. Eller tills G kommer, han är den vilda. Han är inte stilla en sekund som ni vet. Enda gången han sitter stilla är när han äter, eller när vi tar fram pluppar/större pärlor som han ska lägga men han slutar alltid med att han tuggar på dom istället.

B har alltid varit försiktig med att gå i trappen, har föredragit att bli buren. Medan G kryper upp och ner helt orädd och säger Hoppaa? Vi tog bort grinden nere strax efter nyår, har bara kvar grinden uppe och på dagarna står den öppen då vi har koll. Vi har den bara så vi kan stänga den på natten ifall nån börjar gå i sömnen eller om de börjar bråka vid trappen om vi inte skulle va med och den ena puttas ner. Det är mitt skrämsel scenario. 

När B och G äter mat så äter det varandras motsatser. G äter alltid grönsakerna och vill alltid ha mer av just det, B rör det inte. Om B äter proteinet så äter G kolhydraterna och tvärtom. Även om G oftast äter allt. 

Det enda som är lika med dom, är att jag älskar dom lika mycket. Och dom båda är mammagrisar. Om jag håller G i famnen och V kommer så puttar G bort honom och säger Min mamma. Eller om V om kittlar mig så börjar G gråta för han tror att V gör illa mig. Men B hoppar in i buset med oss. 
Mina bästa killar, på helt olika vis💚💙 (null)
(null)
(null)

Benjamin, Gabriel, Livet | |
#1 - - Master:

Dom allra bästa!!!!

Upp