Goodbye gips

Under en månads tid så har inte vår lilla G kunnat bada, som han älskar att göra. Han har inte kunnat äta som han velat, han har försökt äta med sin gipsade höger arm men då maten inte nått munnen för att gipset hindrat honom så har han bytt hand och samtidigt tappat maten och då börjat om. Till slut så har han ätit med bara vänster handen utan bestick. Men vid nästa måltid har han försökt igen, min lilla kämpe.

Utöver sånt så har det iaf gått jätte bra! Han har kört sitt egna race och klättrar, sprungit och härjat som vanligt. Inte lärt sig nån läxa alls av det som hände......

Så idag var en mycket efterlängtad dag! När de klippte gipset satt han helt stilla och när de tog bort det så sträckte han ut armen, vred lite på sin lilla hand och sen kände han på armen med sin andra hand. Sen började han tokklia! Och huden är ju rätt skör där nu så han blev fort röd och kliade "sönder" huden väldigt fort så det blev röd/blodprickigt. Fick köpa en salva för att lindra det. 
Ortopeden upplevde armen som aningen lite sne men det skulle växa bort och räta ut sig av sig själv. 

Han har fortfarande inte vant sig att vara utan gips, några gånger har armen bara "hängt" där men när jag tagit hans hand och visat att han kan använda höger armen nu så har det gått bra. Ingen minskad motorik, bara lite seg i starten 💚

Kvällen till ära så fick han ta sig ett långbad med storebror. Nu hoppas jag att vi aldrig mer har nån gipsad här hemma.

Gabriel, Livet | |
Upp