Rum 212

Vi har ju haft sjukstuga ett tag och den som blivit mest och värst drabbad var vår lilling Gabriel. Så fort en av oss andra blivit sjuk så har det inte dröjt länge innan han fått feber.

När vi gick in vecka tre där hans astmamediciner inte gjort nån nytta, familjeläkarens råd var värdelösa och G fick feber för typ femte gången på en månad, hade jätte jobbig hosta, bara fick behålla flytande kost (typ klämmis, välling och vätska men inget man behövde tugga på) så åkte vi till barnakuten. 
Kl. 14 var vi där. Han fick inhaleras men det gjorde ingen nytta. Vid 1730 fick han göra en lungröntgen och vid 1830 skrevs han in på avd.64 för tredje gången i sitt 14 månaders långa liv. För misstänkt lunginflammation. Att ha det och förkylningsastma var väldigt jobbigt för hans lilla kropp. Otroligt skönt att äntligen få riktig hjälp! 

Första natten var skit jobbig. Han behövde ha slang i näsan för syresättning men ville såklart inte ha nåt i näsan. Så de provade två olika ansiktsmasker men han rörde sig så mycket i sömnen så det gick inte. Och så kändes det som att så fort det funkade, att han sov med syresättningen så skulle han inhaleras så han väcktes och man fick börja om. Inhaleras fick han göra varannan timma. 
Vid 20-21 gick vi och lade oss för natten och vid 7:45 ville G starta dan, tror vi båda hade fått typ 4-5 tim sömn den natten. 


Dagen efter var vi fortfarande isolerade och fick inte röra oss på avdelningen. Skit drygt att försöka underhålla en liten kille i ett kalt sjukhusrum. Men vi fick gå utomhus och röra på oss lite mellan inhaleringarna. 

V kom och var med oss efter att han lämnade B på förskolan men åkte hem när G (och jag) behövde sova. Tre timmar senare fortsatte vi tristessen men det dröjde inte länge förrän vi fick besök av Kia, V & B. 

 

Framåt läggdags så fick G låna en sjukhusskjorta för att han spytt ned typ alla sina kläder. Han va sååå söt i den! Såg ut som en liten docka. 

Den natten gick det mycket bättre slang i näsan. Han accepterade den motvilligt eller tvärdäckade pga tidigare natt.... Tomato, tomatå... 

Dag 3 såg värdena mycket bättre ut så vid kl.13 åkte vi hem för permis. Lite nervöst att åka hem när man haft hjälp dygnet runt men det har gått jätte bra. Inte en enda spya sen vi kom hem. Han har fått behålla all sin mat som han TUGGAT och varit sitt vanliga glada och aktiva jag. Så på återbesöket idag blev han utskriven. Väldigt skönt! 
Nu är det bara medicinering på hemmaplan och förhoppningsvis fortsätter det att gå åt rätt håll för vår Gabbeman ❤️


Gabriel, Livet | |
Upp