Skansen

Hastigt och lustigt åkte vi till Skansen igår. Det är fan dyrt med sånt! 350kr bara för parkeringen. Sen plus inträde (barn under 4 år gick gratis), käk, lite karuseller och souvenirer. Men barnen hade bra humör hela dagen (förutom när det blev sent med maten), så det var det helt klart varenda krona. Dessutom hade pojkarna fått sommarpeng av sin farmor & farfar :) så snälla! 

Så var det bra väder. Tshirt & shorts väder fast det var inte så varmt så att man smälte bort utan det var behagligt. Barnvänligt väder. 

Vi var där till öppning och åkte liften upp så man såg ut över Stockholm. Sen gick vi till akvariet och tog Ekorrparken på vägen. Det var tur det fanns en karta över parken annars hade man aldrig hittat nånting, är en riktig labyrint den där Skansen. I akvariet fanns lemurer, apor, spindlar, fiskar, ödlor och ormar. B tyckte det var jätte fascinerande och sprang runt för att inte missa nånting medan G mest sprang runt för springandets skull 😂 men när man höll upp han och visade djuren så pekade han sa (skrek) Dääää!!
Vid utgången fick man klappa en orm och en spindel, B klappade ormen men vågade inte riktigt klappa spindeln. Han va på väg att klappa kroppen men man fick bara klappa bakbenen och dom va ju under spindeln som stod längst lådkanten så då ville han inte. Men pappa V klappade fint flera gånger. 

Sen åt vi mat, såg oss lite omkring, B & V åkte ett sightseing-tåg medan G och jag gick till Lill Skansen. Där var det mer bondgårdsdjur, lek-tunnlar så barn fick uppleva hur det är att va en gnagare och en lång ruschkana som såg ut som en orm. B gick bananaz på allt när de kom medan G mest ville plocka stenar. Han va alldeles för liten så han satt mest i vagnen men gnällde inget så han tyckte nog att det va kul ändå. 

Kollade på nordiska djuren efter det, B ville klappa visenterna... Inte lätt att veta vilka djur man får klappa och inte. 
Sen gick vi till tivolit där G fick åka sina första karuseller. Jag & V skrattade så vi fick ont i käkarna. Särskilt vid svänggungarna där G försökte hitta oss genom att titta bakåt hela tiden, även när han kom emot oss och bara behövde vrida på huvudet😂 Gullet! 
Båda pojkarna skrattade och tyckte det var roligt så de fick åka bilar tillsammans oxå. Bilarna skumpade så mycket så kinderna skakade, de såg så roliga ut. Efteråt blev de lite spel och V vann ett litet lejon, B vann tre små bilar och G ett rör som låter när man snurrar på det. Den fick va hel i typ sju minuter... 

Vid hemfärden hann vi precis lämna parkeringen så sov våra små hela resan hem. En mycket rolig dag! 

Benjamin, Gabriel, Livet | |
Upp