Nyåret

2016 avslutades hemma hos oss med Linda & hennes Alex med deras barn (3 totalt). Linda med sin Elvira och Alex har två små pojkar som är 2 och 4 år så de var perfekta lekkompisar för B. 


Vi käkade tre rätters, hade t.o.m lite snittar innan förrätten som snabbt gick åt. Alla rätter hade barnanpassade alternativ och V lagade allt. Han är så grym i köket min karl! 
Min favorit var förrätten: getost på bröd med bacon, ruccola och honung. Såååå gott! Barnen fick rostad macka med vanliga pålägg som V försökte göra lite roliga, typ snurra ostskivan lite fint istället för att lägga den platt. Men det var ingen hit, haha! 
Till huvudrätt blev det potatisgratäng, fläskfilé med vitlökssmör (fanns korv till barnen) och kantarellsås. Ruccolasallad till vuxna, kokta morötter till barnen. 
Efterrätten var det ingen som tackade nej till: Bananasplit! Barnsligt gott så det behövdes inga alternativ till den. 
Det var nog den stunden alla barnen satt still som längst under hela kvällen. 

Kl.20 började Bingolotton, då var det bara B och Elvira som var vakna av barnen. B är inte van med socker så han fick en riktig sockerrush efter bananaspliten, men han sov innan 21 iaf. 
Alex vann 50kr på sin bingolott, vi andra var "bara" en ifrån till 1 miljon och sådär ni vet. 
Fortsatte med andra spel framtills tolvslaget, då gick vi ut på gården (babyvakten i högsta hugg) och pussades & kramades. När det började smälla på som värst gick vi in och då stod 4-åringen och skrek allt han kunde efter sin pappa, stackaren. Nytt ställe som det smäller på medan man sover... 
Fast han stod och tokskrek precis utanför dörren där B & G sov så vaknade ingen av dom. Trots tokskrik och massa fyrverkerismällar! Snacka om att de blivit härdade av varandras nattskräck och svårsövda nätter. 

Det var en lugn och god nyår. Den gör jag gärna om!