Andra advent

Det va längesen jag & pojkarna hade en riktigt mysig start på dagen. Oftast är det nån som borde sovit längre och är trött och grinig så det inte är så rolig start, men idag startade vi med ett bra humör. Fastän lite mer sömn hade varit bra. 

Hur som helst. B hjälpte mig duka fram frukost och så gjorde vi tomtegröt och åt det för första gången i år. Så gott! Pojkarna åt både det och macka, är det nån gång de äter bra så är det på frukosten. 
Medan vi åt så började det att snöa så jag fick lite feeling och tog fram granen, fast den blev aldrig klädd. Istället började jag & B prata om vart tomten bor och att det alltid snöar där osv. Till slut tänkte jag att det var lättast att visa B så vi tittade på Tomteverkstan, han satt som ett ljus. Hade hoppats på att G oxå skulle göra det men han tokade omkring som vanligt. 

När V vaknade öppnade de dagens paketkalender, B fick det tredje och sista Bamse-barnet och G en badkula. Sen gjorde vi oss i ordning och åkte till Erikslund med våra mysiga grannar Marie & Kim och deras fina flickor Alina & Enya. Vi började med en lunch på ikea, G sov men B smällde i sig deras kycklingbullar. 
Barnen fick leka lite i ikeas lekhörna innan vi började gå i affärerna, B & Alina tycker så mycket om varandra. De leker fint och B som kan vara lite svår ibland säger t.o.m att han vill sitta bredvid Alina eller gå och hålla handen med henne. Fullt förståligt för hon är en riktig go liten tjej! När de lekte i ikeas lekhörna kom ett annat barn emot B och gjorde nånting, jag hann inte med i vad som hände, men B blev illa till mods och blängde surt mot det barnet och då kom Alina och ställde sig emellan dom för att hjälpa och skydda B. Såna fina barn och kompisar växer inte på träd 💕

Det blev typ två affärer sen stannade vi och rastade barnen igen medan vi sippade kaffe. Tog två affärer till sin fikade vi adventsfika. Lekte lite till sen fick vi säga hejdå för att åka på kalas till Vs kusin/guddotter Jonna som fyllde 14. Hann med både lasagne och fika innan barnen blev för trötta så vi fick tacka för oss och åka hem. Är ju en dag vi ska orka med imorgon oxå.

(null)
(null)
(null)