11 dagar över, going 12

På fyra dagar har vi varit på förlossningsavdelningen tre gånger. Är riktigt tacksam att vi bor i Sverige och har den sjukvård vi har. Det är väldigt betryggande att vården finns till hands dygnet runt, året om och till största del är gratis! 

I torsdags natt ringde vi FL-avd då knodden inte betedde sig som vanligt. Ni som är vän med mig på instagram/fb såg kanske filmklippet när han rör sig i magen? Han är en riktig fighter på kvällarna, han rör sig och bökar myyyycket i magen varje kväll. Men inte i torsdags. Och när man gått över tiden och han inte rör sig som han brukar så blir man nojjig, så vi ringde FL-avd och fick komma direkt.
De kollade mina och knoddens värden med en s.k. CTG, och så gjorde dom ett ultraljud. CTG'n visade bara bra men på ultraljudet såg de att nivån på fostervattnet låg precis på den nedre rekommenderade gränsen, lågt men fortfarande acceptabel. Men för att va på säkra sidan fick vi en ny tid till lördagen innan vi åkte hem. 

På lördagen blev det CTG'n igen, den visade bara bra värden för både mig och knodden. Ultraljudet visade att fostervatten nivån sjunkit lite, och när de såg knoddens urinblåsa förstod de varför. Det är en törstig liten kille ;) Vilket menas att det kan bli samma mängd fostervatten igen efter att han kissat. Så vi fick två nya tider.

Så idag var vi tillbaks och hängde med CTG'n igen, det är från idag bilderna är tagna. Man måste ju sysselsätta sig med nåt under den där sega halvtimman. 
Barnmorskan sa att värdena är "skolexemplar", och vi får springa där nu bara för att de vill vara 120 på att allt är bra. Bättre med de säkra före de osäkra liksom, och det håller jag absolut med om. 

Imorgon ska vi tillbaka för ett till ultraljud och kolla fostervattnet. Det låter säkert jätte drygt med alla dessa återbesök, men vi har fått höra knoddens hjärtslag varenda gång. Det ljudet tröttnar man aldrig på. Och varje gång vi är på ett ultraljud får vi se honom, vår son. Det är ingenting man heller tröttnar på. Och att varje gång få höra att han mår bra är de bästa orden som finns just nu.